Ehliyet sınavı ne zaman? Sınavda hangi sorular soruluyor?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusu binlerce sürücü adayı tarafından merakla beklenen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Trafiğe çıkmak için ehliyetlerini almayı bekleyen vatandaşlar 2018 yılında yapılacak olan ehliyet sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman? Sınavda hangi sorular soruluyor? Ehliyet sınavında kaç puan almak gerekir? Detaylar haberimizde...

Ehliyet sınavı için heyecan dorukta. Trafiğe çıkmak için ehliyetlerini almayı bekleyen vatandaşlar 2018 yılında yapılacak olan ehliyet sınav tarihlerini araştırıyor. 2018 Ehliyet sınavı tarihleri ne zaman? Sürücü belgesi almak isteyen adaylar meraklı arayışını sürdürüyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman? Sınavda hangi sorular soruluyor? Ehliyet sınavında kaç puan almak gerekir? Detaylar haberimizde...

Ehliyet sınavı ne zaman?  Sınavda hangi sorular soruluyor?

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)


2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

EHLİYET SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUR?

Ehliyet sınavında adaylara 4 farklı dersten 50 soru sorulur. Soruların derslere göre dağılımı;
- Trafik ve çevre dersi 23 soru
- İlk ve yardım dersi 12 soru
- Araç tekniği dersi 9 soru
- Trafik adabı dersi 6 soru

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

SÜRÜCÜ BELGESİ NEDİR?
Sürücü belgesi veya ehliyet yetkili kurumlar tarafından verilen; karayolunda seyreden motorlu veya motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilebilmesine olanak tanıyan, kimlik işlevi görebilen resmi belgedir.

kökeni
Arapça'da bir işi yapmak için elzem olan yetkinlik ve bilgiyi barındırma manasına gelen "ehil" kelimesinden gelir. Bir işin gerçekleştirilebilmesi için gerekli özelliklerin, işi yapacak kişide bulunup/bulunmama durumudur.

Tarihçe
Dünyadaki ilk sürücü belgesinin sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz'dir. İcat etmiş olduğu Motorwagen'in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz'den şikayetçi olmuş bunun üzerine Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır.

Taşıt kullanılabilmesi için sürücü belgesini zorunlu kılan ilk ülke Prusya'dır - 29 Eylül 1903.

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Ehliyet sınavını başarıyla geçenlere stajyer ehliyet verilir. Stajyer ehliyet süresi 2 yıldır. 2 yıl içinde 75 ceza puanına ulaşan adaylar, başarısız sayılır ve ehliyetlerine el konulur. Ehliyetine el konulanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda adayın ehliyet alabilmesi için, yeniden ehliyet kursuna kayıt olarak yeniden sınava girmesi gerekir.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.