Ekrem İmamoğlu hangi partili? Ekrem İmamoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 2019 seçimlerinden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta olan Ekrem İmamoğlu hangi partilidir? İşte, Ekrem İmamoğlu biyografisi…

Türk siyasetçi ve iş insanı olan Ekrem İmamoğlu, 2019 seçimlerinden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuştur.

Ekrem İmamoğlu Hangi Partili?

Ekrem İmamoğlu, 2019 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmiş ve seçimi kazanmıştır.

Ekrem İmamoğlu Kimdir?

Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970 tarihinde ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Havva İmamoğlu'nun oğlu olarak Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde dünyaya gelmiştir. Yazları Kur'an kursuna giden İmamoğlu, ilkokula başlamadan önce Kur'an okumayı öğrenmiştir.

Ekrem İmamoğlu

Trabzon Lisesinden mezun olduktan sonra KKTC'de önce Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanan İmamoğlu, birkaç gün sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesine aldırmıştır. Ailesinin 1987 yılında İstanbul'a taşınmasının ertesinde, KKTC'de iki yıl öğrenim gördükten sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümüne yatay geçiş yapmış ve ardından da 1994 yılında mezun olmuştur.

1995'te İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Yönetimi anabilim dalında başladığı yüksek lisans eğitimine bir süre ara verdi ve Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde öğrenci affından yararlanarak yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2002 ve 2003 yılları arasında Trabzonspor'un yönetim kurulunda yer alan İmamoğlu, Beylikdüzü Spor Kulübü'nde de yöneticilik yapmıştır.

Ekrem İmamoğlu

23 Haziran 2019'daki yenileme seçiminde aldığı 4 milyon 741 bin 885 oy ile en yakın rakibinin aldığı oydan 806 bin 456 oy daha fazla alarak başkan seçildi ve 27 Haziran'da mazbatasını alarak görevine başladı.

1994'te tanıştığı Dilek Kaya ile 18 Kasım 1995 tarihinde evlenen İmamoğlu'nun Mehmet Selim (d. 1997), Semih (d. 2005) ve Beren (d. 2011) adlarında üç çocuğu vardır.

Ekrem İmamoğlu hangi partili? Ekrem İmamoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Milli sporcumuz Hakan Akkaya madalyasını tekbirlerle kutladı!

Milli sporcumuz Hakan Akkaya, Paris 2024 Paralimpik Oyunları tekerlekli sandalye eskrim Epe A üçüncülük maçında İtalyan rakibi Emanuele Lambertini'yi 15-13 mağlup etti ve ülkemize bronz madalyayı kazandırdı. Hakan Akkaya galibiyetini tekbirler getirerek kutlarken, o anları izleyenlerin tüylerini diken diken etti.