Ekrem İmamoğlu İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptı? Gözler, rektörlük açıklamasına çevrildi

Ekrem İmamoğlu'nun 1993 öncesi Kıbrıs üniversitesinden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığı konusu gizemini koruyor. Usulsüz yatay geçiş iddiaları tartışılmaya devam edilirken gözler İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün yapacağı açıklamaya çevrildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite hayatı tartışılmaya devam ediyor.

Son olarak Veryansıntv.com'dan Erdem Atay konuyu gündeme getirmiş, "hülleli yatay geçiş" konusu daha da merak edilir hale gelmişti.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu olan İmamoğlu'nun diploması, tartışmalar üzerine İBB'nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ancak diplomanın sahte olup olmamasından çok İmamoğlu'nın 1993 öncesi Kıbrıs üniversitelerinen İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığı bir türlü açıklanamadı.

Konuyu bugün de Hürriyet yazarı Nedim Şener köşesine taşıdı.

DİPLOMA SAHTE DEĞİL AMA...

İmamoğlu 1987 yılında önce Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne kayıt yaptırdı Yılsonu gelmeden birinci sınıfta Girne Üniversitesi İşletme Bölümü’ne geçiş yaptırmış. Bunun da usulsüz olduğu belirtiliyor.

Ardından 1990 yılında Türkiye’de denkliği olmamasına rağmen kanunsuz biçimde Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’ne yatay geçiş yapmış. YÖK, ancak 1993 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nin denkliğini kabul etmiş. Türkiye’de denkliği olmadığı için bu geçişin hukuksuz olduğu gibi not ortalamasının da buna imkan vermediği halde Üniversite yönetimi tarafından onaylandığı belirtiliyor.

HİLE İLE ELDE EDİLMİŞ DİPLOMA

Nedim Şener konu hakkında şunları yazdı:

İddiaları bir araya getirdiğinizde ortaya çıkan şu görüntü çıkıyor; İmamoğlu yasal bir hakkını kullanıyor görünerek ”hülle” yatay geçiş yapmış, hukuksuz biçimde yani “hile” ile üniversite mezunu olmuş. Tekrar edeyim; diploma sahte değil sadece hile ile elde edilmiş. Eğer bunlar doğruysa şöyle bir sonuç ortaya çıkar; HUKUKSUZ BİR İŞLEMİN SONUCU DA HUKUKSUZ OLUR. İmamoğlu’nun anlayacağı şekilde yazayım; ruhsat ve gerekli belgelerde usulsüzlük varsa yaptığın inşaat yapı şartlarına ne kadar uygun olursa olsun hukuksuz olur. Vaniköy sırtlarına “basit onarım ruhsatı” verdiğinde yüksek standartta villa yapılsa da o inşaat kaçak olur, devlet gelip yıkar."

BOĞAZDAKİ VİLLALARINI DA GİZLEMİŞTİ

"Bu iş, Boğaz sırtlarına yaptığın ve şirketin üzerine kayıtlı olduğu için mal beyanında yer vermediğin 50 milyon dolar değerindeki üç villayı gizlemene benzemez.

Kısacası iddialar doğruysa KKTC’den usulsüz nakille yatay geçiş yapıldıysa aldığın diploma da hukuksuz olur. Gereğini ise İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yapar.

Gazeteciler, sosyal medya konuyu tartışıyor, İBB’nin teyit hesabı diplomayı, İBB Başkanı’nın sağ-sol kolu Murat Ongun Yüksek Lisans diplomasını yayınlıyor, Ongun’a bağlı trol ordusu “diploma gerçek” diye konuyu saptırıyor şimdi İstanbul Üniversitesi’nden açıklama bekleniyor. En tarafsız açıklamayı üniversite yönetimi yapacaktır.

Bence Ekrem İmamoğlu’nun yatay geçişi ile ilgili tüm kayıtların tutulduğu İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklamayla tartışmayı bitirecektir."

 

Ekrem İmamoğlu İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptı? Gözler, rektörlük açıklamasına çevrildi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.