Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması sahte mi? İlginç iddia...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu olduğu biliniyor.

Veryansın TV isimli YouTube kanalında ortaya atılan iddia sosyal medyada gündem oldu.

Gazeteci Erdem Atay, "İmamoğlu Kıbrıs'ta okudu. Orayı kazandı. Orada başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Sene 1987. İmamoğlu gitti, bambaşka bir bölümde okurken İstanbul Üniversitesi'ne geçti. Hem yatay hem dikey geçiş yapamazsın. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi! O dönem Girne Amerikan Üniversitesi YÖK onaylı değil. ÖYS'den aldığın puanla Kıbrıs'tan İ.Ü.'ye gidemezsin. Bir sahtekarlık var diyorum. İ.Ü. kayıtları ortada, evrağını çıkarsınlar. Kıbrıs Üniversiteleri YÖK denkliğine 1993'te geçti. Erdoğan'a söylediğiniz lafları yutun. Sizin cumhurbaşkanı yapmak istediğiniz adamın diploması sahte" ifadelerini kullandı.

GİRNE AMERİKAN'DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE YATAY GEÇİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Girne Üniversitesi’nde okurken, İstanbul Üniversitesi’ne denklik alması daha önce de gündeme gelmişti.

Ekrem İmamoğlu'nun biyografisinde "Ailesinin 1987 yılında İstanbul'a taşınmasının ertesinde, KKTC'de iki yıl öğrenim gördükten sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi (İngilizce) Bölümüne yatay geçiş yaptı ve bu bölümden 1994 yılında mezun oldu" ifadeleri yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması sahte mi? İlginç iddia... ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Çıplak vatandaşa kasabalı dayağı! "Böyle gezmeye utanmıyor musun?" deyip dövdüler

Mardin'de sokakta çıplak halde dolaşan kişi, çevredekiler tarafından dövülüp polise teslim edildi. Olay, cep telefonuyla kayda alındı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.