Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en az 3 çocuk önerisine destek verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla tekrar ettiği 'en az üç çocuk' tavsiyesine Elon Musk’tan da destek geldi. Twitter'dan doğurganlık hızının artması için elinden geleni yaptığını yazan Musk, 'Çöken bir doğum oranı, uygarlığın bugüne kadar karşılaştığı en büyük tehlikedir' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni evli çiftlere “en az üç çocuk yapın’ tavsiyesine dünyanın en zengin adamı Elon Musk’tan destek geldi. Musk, attığı twitte doğurganlık hızının artması için elinden geleni yaptığını yazdı.

Musk, “Düşük nüfus krizine yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. Çöken bir doğum oranı, uygarlığın bugüne kadar karşılaştığı en büyük tehlikedir” dedi. 100 milyon takipçisi olan Twitter’ın yeni patronu Musk, ardından ikinci bir twit atarak, “Umarım büyük aileleriniz olur ve şimdiden yapanları tebrik ederim!” diye yazdı.

 

TÜRKİYE'NİN DOĞURGANLIK HIZI

Öte yandan Türkiye’nin doğurganlık hızı da tehlike çanları çalmaya başladı. TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin toplam doğurganlık hızı 1,70 çocuk oldu. Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2021 yılında 1,70 çocuk olarak gerçekleşti. Yani, bir kadının doğurgan olduğu dönem boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısı 2021 yılında 1,70 oldu. Bu durum, doğurganlığın nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,10'un altında kaldığını gösterdi.

Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en az 3 çocuk önerisine destek verdi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elon musk doğurganlık oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.