Emekliler emlak vergisi öder mi? 2021 Emlak vergisinden muaf olanlar kimler?

Emlak vergisi taksit ödemesi zamanları birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Emlak vergisini ödeyen büyük bir çoğunluk olsa da bu vergiden muaf olanlar da var. Peki emekliler emlak vergisi öder mi, kimler emlak vergisinden muaftır?

Emeklilerin emlak vergisi ödeyip ödemediği merak ediliyor. Birikimi olan, arsa, ev ya da gayrimenkul sahibi emekliler emlak vergisi öder mi? Emlak vergisinden muaf olanlar, hiç geliri olmadığını beyan edenler ile emekli, dul, yetim aylığı alanlar ile gaziler ve şehitlerin dul ve yetimleridir.

EMEKLİLER EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca işyeri, arsa ve ev sahibi kişiler, emlak vergisi için araştırmalara başladı. Evi, işyeri ve arsası olanlar, bu taşınmazların vergisini gerekli şartları taşıdıkları takdirde ödemeyecek.

Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2021 olan emlak vergisi, taşınmaz sahipleri için önemli bir gün. Zira bu tarihe kadar kendilerine tahakkuk eden vergileri ödemek zorundalar.

Sadece bir evi olsa bile bu evi kiraya vermiş olan kişiler, gelir elde ettikleri için emlak vergisi ödemek zorundalar. dolayısıyla emekli dahi olsa bir evi varsa emlak vergisi ödenmek zorunda. Tek şart bir evi varsa ve içinde kendisi oturuyorsa emekli emlak vergisi ödemez.

Arsa, ev, iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri için Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri mart itibarıyla başladı. Ödemeler için 31 Mayıs’a kadar süre var. Hiç geliri olmadığını belgeleyenler, gelirleri sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıkla (emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı) sınırlı olan kişiler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelli vatandaşlar Emlak Vergisi'nden muaf tutuluyor.

200 METREKARE ŞARTI

Ancak bunun için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Vergiden muaf olabilmek için en önemli şart tek ev. Bu kişiler, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olmaları halinde (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) sıfır oranlı vergi hakkından yararlanabiliyor. Bunun için ilgili formu doldurup bağlı bulunulan belediyeye vermek yeterli.

 

Emekliler emlak vergisi öder mi? 2021 Emlak vergisinden muaf olanlar kimler? ile ilgili etiketler emlak Emlak Bank emekliler emlak vergisi öder mi emlak vergisinden muaf olanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.