Emre Olur kimdir?

Attığı tweetler yüzünden geçtiğimiz gün Barış Atay tutuklandı. Bu olayın üzerine sosyal medyada birçok tweet atıldı. Atılan tweetler arasında bir kullanıcının attığı tweetler dikkat çekti. Peki bu tweetleri atan kimdir? Emre Olur kimdir? İşte detaylar...

Emre Olur kimdir? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada attığı tweetlerden dolayı Barış Atay polisler tarafından tutuklanarak karakola götürüldü. Bu gelişmelerden sonra birçok sosyal medya kullanıcısı bu konu hakkında tweet attı. Ama aralarından bir kişi attığı tweetler çok dikkat çekti. Emre Olur kullanıcı atığı tweetler herkes tarafından tepki gördü. Peki Emre Olur kimdir? İşte detaylar...

Emre Olur kimdir?
Barış Atay'ın tutklanmasının ardından attığı tweetlerle tepki toplayan Emre Olur hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Olur'un Twitter adresinde ise 'Bilgi güvenliği ve sosyal medya uzmanı' yazıyor.

EMRE OLUR'UN ATTIĞI TWEETLER

Emre Olur kimdir?

Emre Olur kimdir? - Resim : 2 

Twitter nedir? Nasıl kullanılır?
Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Twitter, San Fransisco’da 14 kişilik bir arkadaş grubunun bir araya gelmesi ile başlayan ilginç bir hikâyeye sahiptir. Yeni projeler üretmek adına bir araya gelen grup daha önce hiç bahsi geçmemiş , sarsıcı fikirler üzerine tartışırlar. Jack Dorsey o anda geliştirmiş olduğu bir düşünceyi grubundaki arkadaşlarıyla sms yoluyla paylaşmak ister. Bu işlemi telefon üzerinden de yapabilecek iken Jack çok daha fonksiyonlu ve web tabanlı bir sisteme ihtiyaç duyar. Yani Twitter’ın kuruluşu için basitçe söylemek gerekirse bir arkadaş grubunun internet üzerinden daha kolay bir şekilde mesajlaşma ihtiyacından çıkmıştır denilebilir. Jack, bu fikriyle katıldığı bir yarışma esnasında birinciliğe hak kazanmıştır ve ilk tweet, uygulamanın kurucusuna ait @jack hesabıyla 21 Mart 2006 tarihinde, Türkiye saatiyle 20:50:14’de atılarak Twitter, kullanıma sunulmuştur.

Dünya’nın en önemli mikroblog sitelerinden biri olan Twitter’ın logosunun hikâyesi de kuruluşu kadar ilginç. Twitter’ın markalaşmasında önemli bir yere sahip olan simge şirketin olduğu her yerde karşımıza çıkmaktadır. İnternet sitesinden mobil uygulamasına kadar Twitter’ın olduğu her yerde mavi kuş simgesini görmek mümkündür. Logoda ki mavi kuşun adının neden “Larry” olduğu büyük bir merak unsuru iken Twitter’ın ortak kurucularından olan Biz Stone’un Peter Stringer’a cevap atmasıyla gizem 2011 yılında çözülmüş oldu. Mavi kuş simgesinin NBA takımlarından Boston Celtics’in basketbolcusu Larry Bird’e ithafen simge “Larry The Bird” olarak isimlendirilmiştir.

Twitter’da “Tweet” adı verilen kısa mesajlar oluşturulabilir ve takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Twitter’ın kuruluş aşamasında mesajlar için herhangi bir karakter limiti yokken 2007 yılında Jack’in ünlü “One could change the world with one hundred and forty characters.” sözü ile 140 karakter limiti oluşturuldu. 2007 yılında Twitter en iyi blog kategorisinde bir ödül kazandı. Daha sonrasında yine 2007 yılında Jack, Twitter’ın CEO’su oldu.

Uygulama , 25 Nisan 2011 tarihinde Türkçe dil desteğini servis etmeye başladı ve böylelikle Türkiye’deki kullanıcı sayısını daha da arttırmış oldu

Bu arada Twitter markasını oluşturan “Larry” kuşunda 2012 yılında tasarım olarak değişikliğe gidilmesinin altında çok önemli ve gözden kaçmaması gereken bir mesaj vardı. Yeni kuşun kanatlarının daha geniş oluşu, başını daha yükseğe kaldırmış olması gözle görülür değişikliklerdendir. Tüm bu değişikliklerle Twitter; özgürlük, umut, evrensellik ve sınırsızlık gibi kavramları daha iyi vurgulamak istemiştir.

Twitter Nedir? Neden Önemlidir?
Twitter, popüler bir paylaşım sitesi olmasının yanı sıra insanlar arasında network olanağı sağlayan basit bir arayüze sahip anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Twitter’a girdiğinizde bir sayfa ile karşılaşırsınız. Burada “Log In” yani “Giriş” yazan butona tıklamanız gerekir. Eğer üyeyseniz kullanıcı adı / e posta ve şifre bilgilerinizi yazarak Twitter’a giriş yapabilirsiniz. Fakat Twitter’a üye değil iseniz hemen altında yer alan “Kaydol” seçeneği mevcuttur. Görüldüğü üzere erişimi son derece kolaydır.

Uygulamanın önemine değinecek olursak şöyle özetleyebilmek mümkündür; Twitter’da anlık bilgi / haber / duyuru paylaşımı, kurumsal kampanya ve bilgi paylaşımları, etkinlik / davet duyuruları vs. yapılabilmektedir. Bir iletişim, haberleşme aracı olmasının yanında Twitter, şirketler için de etkili ve etkin bir reklam – pazarlama aracı haline gelmiş durumda… İşletmeler, markalarının ismini kullanarak oluşturdukları kurumsal profil aracılığıyla hedef kitlelerine rahatlıkla ulaşabiliyor, yeni ürünlerinin tanıtımını yapabiliyor ve yeni müşteriler kazanabiliyorlar.

Twitter’ın Özellikleri
TT (Trending Topic): Gezinilen sayfaya göre sol veya sağ köşede yer alan ve en çok konuşulan 10 konunun yer aldığı kısımdır. Her ülkenin kendine ait bir TT listesinin olması yanında global TT listesini takip etmek ya da kişiselleştirilmiş konuları TT listesinde görebilmek de mümkündür.

FF (Friday Follow): Takip ve Cuma kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden olan FF, ilginç olduğu ve takip edilmesi gerektiği düşünülen kişileri kendi takipçilerimize duyurma işlemine verilen addır. Birini önermek için onun kullanıcı adıyla birlikte FF etiketi koyarak tweet atmamız gerekiyor. FF ile bir nevi kişisel veya kurumsal bazda tavsiye pazarlaması yapılıyor diyebiliriz.

RT (Retweet): Bir başkasının mesajını / içeriğini retweet yaparak kendi twitter hesabınızda yayınlamaktır. Twitter dünyasında “paylaş” sözcüğünün eşiti “retweet”tir.

DM (Direct Message): Twitter kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşmasını sağlayan özelliktir. Daha sonradan gelen güncellemelerle iki kişilik özel yazışmalara ek olarak grup sohbetlerine de izin vermiştir. Ayrıca ilk zamanlar DM için karakter sınırı varken sonradan bu sınır kaldırılmıştır.

Mention: Türkçe karşılığı bahsetmek olarak çevrilen “Mention“ı Twitter’da birisinden bahsetmek istediğimiz zaman kullanırız. Birinin attığı tweete yanıt verirken aslında onu “mention“lamış oluyoruz.

Hashtag: Twitter üzerinde herhangi bir konu hakkında başlık aramak / oluşturmak için # simgesi kullanarak tweet atılmasına ya da search edilmesine verilen addır. Bu özellik sayesinde istenilen konuya ulaşmak ve doğru kitleyle iletişim haline geçmek mümkündür.

Twitter Hakkında Son Gelişmeler

Twitter Lite özelliği ile çok sayıda anlık bildirimler almak ve böylelikle gün içinde Twitter’da olan bitenler hakkında haberdar olmak çok kolaylaştı. Twitter, bu özellik aracılığıyla mobil internet bağlantısı yavaş olan bölgeleri, pahalı veri kotalarından ve mobil cihazında alanı kalmayan kullanıcıları da ağına katmayı hedefliyor. Telefonda sadece 1 Mb’lık yer kaplaması ve “Veri Tasarruf Modu” özellikleriyle Twitter Lite, kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Tweet dizileri yani “Twitter Flood” adlı özelliği ile “Tweetle” kısmına eklenmiş olan “+” tuşuna tıklanarak paylaşım yapabilmek mümkün hale geldi. Özelliğin getirilmesindeki en büyük amaç yakın zamanda insanların çokça fazla tweet atarak bir sorunu paylaşmaya çalışmasıydı. Bu şekilde tweet atmak oldukça popüler iken diğer taraftan takipçiler tarafından bu floodların okunması bir hayli zordu. Konu ile ilgili “Birkaç yıl önce, insanların yaratıcı bir şekilde daha fazla bilgi paylaşmak veya uzun bir hikaye anlatmak için tweetleri birbirine bağladığını fark ettik. Biz bu yaklaşımı düşünce dizilerini sergilemek ve bir düzene bağlı ama bireysel elementleri sergilemek için yaratıcı bir yol olarak görüyoruz. Her gün yüzlerce, binlerce “dizi” tweetleniyor! Bu şekilde tweet atmak oldukça verimli ve popüler olmasına rağmen, bazıları için üretmesi ve okuması ve bir tweet dizisindeki bütün tweetleri takip etmek oldukça karmaşık. İşte tam da bu yüzden tweet dizileri atmayı, dizileri bulmayı, böylece kendinizi ifade etmeyi ve güncel kalmayı kolaylaştırdığımızı paylaşmaktan dolayı son derece heyecanlıyız!” açıklaması yapılmıştır ve “Twitter Flood” özelliği kullanıma sunulmuştur.

 

 

Emre Olur kimdir? ile ilgili etiketler Barış Atay emre olur emre olur kimdir tweet
GÜNÜN VİDEOSU

İnternette her gördüğünüze inanmayın! O video yalan çıktı...

'Berberde masaj yaptırırken boynu kırılarak felç oldu' diye paylaşılan adamın aslında şaka yaptığı ve boynu kırılmadığı ortaya çıktı.