Emre Uslu kimdir? Emre Uslu FETÖ bağlantısı ne? Emre Uslu nereli?

Hakkında yakalama kararı bulunan Emre Uslu kimdir? Emre Uslu mesleği nedir? Emre Uslu yazarlık kariyeri nedir? İşte hakkında tüm merak edilenler...

Emre Uslu kimdir? Başarılı bir emniyet personeli iken FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında Türkiye'de yakalama kararı bulunan Emre Uslu kaç yaşında, nereli?

EMRE USLU KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Emre Uslu, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile anılan bir gazeteci ve yazardır. Asıl adı Emrullah Uslu olan Uslu, 1974 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. 1997 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra Türk Emniyet Teşkilatı bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başladı ve daha sonra komiser rütbesine yükseldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda da görev yaptı.

AKADEMİK KARİYERİ VE EĞİTİMİ

Emre Uslu, akademik kariyer yapma planları çerçevesinde ABD’deki çeşitli üniversitelere yüksek lisans eğitimi için burs başvurusu yaptı. Utah Üniversitesi’nden kabul alan Uslu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yurtdışı için “Pasif Görev” izni alarak 2001 yılında yüksek lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Burs süresi dolmasına rağmen Türkiye’ye dönmeyen Uslu’nun, her 3 ayda bir “Okyanus ötesi uçuş yapması sakıncalıdır” raporu gönderdiği iddia edilmektedir.

KARİYERİ

2005 yılında Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü’nde para karşılığı yazılar yazmaya başlayan Uslu’nun İngilizce bilgisinin yeterli olmadığı ve yazılarının Utah’taki emekli bir CIA elemanı tarafından düzeltildiği iddia edilmiştir. Bir süre The New Anatolian Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Taraf Gazetesi’nde “Açılım” adlı köşede yazılar yazmıştır.

 

EMRE USLU ARANIYOR MU?

Emre Uslu, 28 Ekim 2015 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “En Çok Aranan Teröristler Listesi”nde mavi kategoride yer almaktadır. Uslu’nun yakalanmasına yardım edecek olanlara Bakanlık, 1.5 milyon TL’ye kadar ödül verileceğini açıklamıştır.

Emre Uslu, FETÖ ile ilişkisi olduğu iddiaları nedeniyle Türkiye’de hakkında arama ve yakalama kararları bulunan bir isimdir.

Emre Uslu kimdir? Emre Uslu FETÖ bağlantısı ne? Emre Uslu nereli? ile ilgili etiketler Emre Uslu FETÖ emniyet