En düşük emekli maaşı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi için kanun teklifini Meclis’e sunacaklarını açıkladı. İşte detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 24.73'lik zammı yarından itibaren ödenmeye başlanacak. Kök maaşı 8 bin lira altında olanların sıfır zam tehlikesine karşı adım atıldı. Milyonların gözünün çevrildiği en düşük emekli maaşına zam içim harekete geçildi.

En düşük emekli maaşı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi için kanun teklifini Meclis’e sunacaklarını açıkladı.

Güler'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Vergi mevzuatında, sosyal güvenlik ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklifimiz toplamda 53 maddeden oluşuyor. Maalesef şu anda hâlihazırda durum içerisinde bu çalıştığımız kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular da çalışıyormuşuz gibi farklı dezenformasyon amaçlı bilgilerin de olduğunu ifade etmek isterim. Bizim çalışmadığımız, üzerinden inceleme yapmadığımız birçok konu varmış gibi gerek basında gerek kamuoyuyla paylaşıldı.

Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin artırılması ve aynı zamanda vergide güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin ve caydırıcılığının artırılması, ithalatın azaltılmasına katlı sağlanması, tahsilat etkinliğinin artırılması amacıyla düzenleme yapıyoruz.

Çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi yerel asgari kurumlar vergisi YİD modeliyle kamu özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınması...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kulislerde konuşulan rakam ise en düşük aylığın 12 bin TL olması yönündeydi. Düzenlemeden emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişi faydalanacak. En düşük emekli maaşının toplam bütçeye maliyeti ikinci 6 aylık dönem için ise 33,2 milyar TL olarak hesaplandı.

 

En düşük emekli maaşı belli oldu ile ilgili etiketler ekonomi AK Parti Abdullah Güler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.