ER TV spikeri Hülya Kaya: Canlı yayında yaşadığım deprem sayısını unuttum

Malatya'daki depreme canlı yayında yakalanan, yerel televizyon kanalı ER TV'nin program sunucusu Hülya Kaya, SuperHaber’e konuştu. Kaya 6 Şubat depreminden sonra, her sabah 3 saat deprem konusunu konuştuklarını ifade ederek, ”Benim depreme canlı yayında yakalanışımın sayısını unuttum. Ancak bu kez uzun sürdüğü ve salladığı için çok korkuttu.” dedi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Malatya Kale İlçesi merkezli 5,9 şiddetinde ki deprem,Türkiye’nin deprem ülkesi gerçeğini yeniden hatırlattı.

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki deprem anları yerel televizyon kanalı ER TV'nin canlı yayınına yansımıştı. Programın sunucusu Hülya Kaya'nın büyük korku yaşadığı anlarda "aman yarabbim korkunç" dediği duyulmuş ve bu görüntüler bir anda gündem olmuştu. Sunucu canlı yayında sarsıntının uzun sürmesine rağmen sakin oluşu dikkati çekmişti. Hülya Kaya SuperHaber’e konuştu.

“HAFTANIN 6 GÜNÜ GÜNDE 3 SAAT 20 AYDAN BERİ DEPREMİ KONUŞUYORUZ.”

Kaya, deprem şurasında da deprem konusunu konuştuklarını ifade ederek, "Bu benim depreme canlı yayında dördüncü yakalanışım. Ancak bu kez uzun sürdüğü için çok korkuttu.” dedi.

Malatya ile çevre illerde büyük korku ve paniğe neden olan deprem sonrası Kaya, "Biz 6 Şubat depreminden sonra her gün Güneş Bakış adlı programda, haftanın 6 günü ve üç saat boyunca depremi konuşuyoruz. Bu sabahta depremi konuşuyorduk. Programın başlamasından yaklaşık 40 dakika geçmişti. Hatta ben Altan Erkekli’nin Vizon Tele 1’de bir sahnesi vardı memleketle alakalı,onu anlatıyordum. Hani, "Bir yeri ne kadar seversen, orası senin memleketin olur" diye bir konuşması var. Ben onu anlatmaya çalışırken, tam o sırada bir anda sarsıntı oldu. Tamam memleketi terketmeyelim, depremi var, sorununu var, sıkıntısı var, diyordum. Biz deprem üzerine 20 aydan beri yayın yapıyoruz. Başka hiç bir konu konuşmuyoruz. Konumuz deprem" ifadelerini kullandı.

"CANLI YAYINDA DEPREME YAKALANMA SAYIMIZI UNUTTUK"

ER TV Güneş Bakış Programı sunucusu Hülya Kaya, Depremi konuşarak çağırmış gibi olmuşsunuz" şeklindeki sorumuza karşılık gülerek, "Hep böyle…Bu benim kaçıncı… Tabii canlı yayında yakalanışım. Aslında ikinci büyük depreme de canlı yayında yakalandım. Defalarca yakalandım. Sadece bu uzun salladığı için biraz tedirgin oldum. Bu kaç saniye sürdü tam hatırlamıyorum,ama uzun sürdü ve çok kötü salladı bu sefer… Çok korktuk… Bütün depremlerden insan tedirgin olur,ama bu sefer bayağı korktuk...

İlk depreme yakalanışımımızda hiç bir şeyi kurtaramadık. Binamız ağır hasar aldı ve her şeyimiz gitti. Hiç bir şey yok. Yani canlı yayınlarda 3-4… Artık depreme yakalanışımızın sayısını bile hatırlamıyoruz. Arkadaşlarımızın bir sokak röportajında bir izleyicimiz 'Hülya Kaya’ya söyleyin artık sussun. Deprem diyor, deprem oluyor. Kayısı diyor, kayısı yanıyor. Artık sussun' diye sokak röportajı var" şeklinde konuştu.

“MALATYA’DA 120 BİN KİŞİ KONTEYNIRDA YAŞIYOR”

Depremi canlı yayında yaşayarak deprem gerçeğini bir kez daha geniş kitlelere duyuran sunucu Kaya, her gün deprem konusunu anlatmalarını da şöyle özetledi:

"Depreme karşı tedbirlerle beraber yerinde dönüşümle alakalı süreçler… Valiliğin, belediyelerin ve bürokrasinin eksiklikleri… Çünkü Malatya’da hala geri dönüşüm doğru düzgün başlamadı. Diğer şehirlerin çok gerisinde. İki yüz binden fazla insan bu şehri ter etti. Konteynırlarda yaşayanların sayısı azalmadı. Daha 120 bin kişi konteynırlarda yaşıyor. Bu problemleri biz sürekli gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yani memleketin sorunları televizyonda yani yerelde çok fazla konuşulmuyor maalesef. Bir süre sonra insanlar vazgeçiyor ya. Biz ısrarla ve inatla vazgeçmeyen bir grubuz. Her gün, haftanın 6 günü, günde 3 saat konumuz deprem.”

ER TV spikeri Hülya Kaya: Canlı yayında yaşadığım deprem sayısını unuttum

“BİZ BURADAYIZ.ŞEHRİMİZİ ASLA TERK ETMEYECEĞİZ"

"Problem şu; Vali beyi canlı yayına aldığımızda Vali bey de aynı şeyi söyledi. Yani bizim binalarımızın hasar tespitleri ne kadar düzgün yapıldı? İnsanlar bir süre sonra mal derdine düştüler. Binalarının hasarlarını değiştirmeye çalıştılar. Kimi siyasi baskıyı, kimisi parayı kullandı. Çevre ve Şehircilik sahayı ne kadar düzgün kontrol etti. Malatya 6 Şubat’tan sonra en fazla sallanan şehir. Eeee? 30 bin depremden bahsedilirken maalesef şey yok!

Ekstra bir hasar tespit çalışmaları yok. Biz seçim sürecinde adayların tamamına neredeyse yalvardık ki, yeni bir hasar tespit çalışması yapın hiç olmazsa diye… En son sayın vali sabah ki yayında şöyle söyledi; Kale İlçesi’nde hasar tespit çalışmasını yeniden yapacağız. Biz bunları sürekli gündeme taşıyoruz. Hakikaten şehrin sahipsiz olduğunu görüyoruz çünkü. Biz buradayız ve asla şehrinizi terk etmeyiz."

ER TV spikeri Hülya Kaya: Canlı yayında yaşadığım deprem sayısını unuttum ile ilgili etiketler Malatya deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Oktay Kaynarca Kurtlar Vadisi ile ilgili gerçeği ilk kez açıkladı! Amerikan dizisinden uyarlanmış...

Yıllar sonra Kurtlar Vadisi dizisi hakkında konuşan Oktay Kaynarca bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Kaynarca, dizinin aslında bir Amerikan dizisinden uyarlandığını açıkladı.