Erden Timur Galatasaray'dan ayrıldığını açıkladı! "Adımı komisyoncuya çıkarttılar! İftiralara daha fazla dayanamadım"

Galatasaray'da yeni yönetime girmeyen ve Sportif A.Ş.'de devam edip etmeyeceği merak edilen Erden Timur, veda kararını açıkladı. Basın mensuplarına konuşan Erden Timur, yönetim ve camia içindeki ağır eleştiriler karşısında daha fazla dayanamadığını söyleyerek ayrıldığını duyurdu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili görevinde bulunan Erden Timur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek'in yönetim listesinde yer almama kararı alan ve Sportif A.Ş.'deki görevine devam etmemesi beklenen Erden Timur, resmen ayrıldığını açıkladı. Toplantı sonrası gözyaşlarını tutamayan Timur, yönetim ve camia içinde kendisine yapılanları isim vermeden açıkladı.

İşte Erden Timur'un açıklamaları:

Şampiyonluk yarışının içindeyken olmayacağımı söylemem imkansızdı. Görevim devam ediyor demek durumundaydım. Sonrasında kutlamalara limon sıkmak istemedim. Perşembe günü bir transfer toplantısı oldu. Bir de sponsorluk meselesi var takip ettiğim inşallah bitirmiş olacağız.

Kasıtlı organize iftiralara 14 aydır dayanmamın tek sebebi Galatasaray. Başka tutunacak bir dalım olsa bu kararı almazdım. Ne komisyonculuğum kaldı, ne ahlaksızlığım kaldı, ne yalancılığım kaldı... Dedikleri gibi biri olsaydım görevimi bırakmazdım. Zaten seviliyorum, suyun başındayım niye bırakayım?

Ben her şeyimi vermeye hazırım, hazırdım, her zaman da hazır olacağım. Bunu da bu 2 senede gösterdim. Asıl Galatasaray'ın asıl büyük problemi olan Galatasaray'ın içerisindeki kötü siyaset. Bu Galatasaray'a 1-2 şampiyonluk zararı vermiyor, sürdürülebilir olmamasının sebebi, bir şeyler iyi giderken kötü olmasının sebebi bu siyaset. 10 şampiyonluk zarar veriyor, Avrupa kupasına mal oluyor. Kötülüğün ürediği yerde hiçbir şey olmaz. Ben buna sonuna kadar inanıyorum.

Bununla mücadele etmek bundan sonra benim hayat vazifem. İçeride durunca bu şeye hizmet ediyorsunuz. İçeride durup bununla mücadele edemezsiniz, bu romantik bir şey. Yapabileceğin tek şey susmak, çıtını çıkarmadan oturacaksın. Konuşursan kavga edersin, şampiyonluk da olmaz, hiçbir şey olmaz.

Bu kişiler Galatasaray'ı düşünenler değil. Temel duygular kıskançlık. Başkanlık için potansiyel aday, ayağını kaydıralım. Tamamen bencil hisler. Bencil hisleri olana gel Galatasaray için savaşalım diyemezsin. Yok öyle bir şey. Tam tersi. Böyle konularda romantik olmayalım. Bu kadar şeye sabretmişiz, emek vermişiz, bir ayağımızın tökezlemesi bekleniyor.

Kendi bireysel çevrem sayesinde Galatasaray'a 40 M€ sponsorluk imzalatmışım. Benim sponsorluklarım dışında.

Arkamda o kadar taraftar camia olmasa, bu aylardır yapılıyor, kimse yazamıyor. Yazarsa linçlenir diye yazamıyor. Taraftarın sevgisi olmasa lime lime edilmiştim. Gazetecilere binlerce iftira konusu gelmiştir. Bu nasıl bir düzen arkadaş ya!

Sizce Galatasaray'ın en büyük sorunu bir sene daha şampiyon olup olmaması mı, yoksa Galatasaray her ivme kazandığında Galatasaray'a bu kadar bela açan, insanları kirleten bu kötü siyaset mi? Hangisi daha büyük problem?

Ben 1 yıl boyunca kan kustum, kızılcık şerbeti içtim. Kim sahip çıktı! Kim ne dedi? Yok öyle şeyler.

Futbolcularla konuştum. Onlara da hep onlarla olabileceğimi söyledim ve her türlü desteği vereceğim. Kimse, kimsenin içinden Galatasaraylılığını alamaz.

Mauro Icardi çok özel bir insan. Benim hep arkamda olan çok az sayıdaki insandan biriydi. Ben ayrılma gibi bir şey olacağını düşünmüyorum. Çok düşük bir ihtimal bu.

Erden'i seviyoruz arkasındayız...' şöyle söyleyeyim; Mauro'dan başka bu konuda öyle düşünen yok yani. Herkes işin civası.

Başkanlık... Bilemem ama isterim, her Galatasaraylı ister. Gün oraya götürürse tabii ki reddettiğim bir şey değil.

Takım iskeletimiz sağlam, bu sezon ilk 11'e 2 transfer düşünülüyor. Transfer konusunda her şeyi anlattım. Çalışmalar, listeler vs her şey hazır, sunuldu verildi kimse merak etmesin.

Erden Timur Galatasaray'dan ayrıldığını açıkladı! "Adımı komisyoncuya çıkarttılar! İftiralara daha fazla dayanamadım" ile ilgili etiketler Erden Timur Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.