Erdoğan: MİT ByLock'u çözerek FETÖ'yü iyot gibi açığa çıkardı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan dönüşü yaptığı açıklamalar şöyle:

FETÖ İLE MÜCADELE

- 17-25 Aralık sürecinde tüm arkadaşlarımız bizi tam anlamış olsaydı, 15 Temmuz belki olmayabilirdi. Anlayamadıkları gibi bu alçaklara o dönemde toz kondurmayan arkadaşlarımız da vardı. Halbuki ben Başbakanlığımın ilk dönemlerinden itibaren bu dershaneler meselesine olumsuz yaklaşan birisiyim. İlla takviye verilecekse, takviyeyi de sen yap devlet olarak. Nitekim şimdi yapıyoruz. Peki dershaneler kapatılınca bir şey mi kaybedildi? Çocuklarımızın geleceği mi karardı? Elbette hayır. Tam tersine, milyarlarca lira bu alçaklara gideceğine, çoluk çocukları için her şeyini feda eden fakir fukaranın cebinde kaldı.

İYOT GİBİ AÇIĞA ÇIKTILAR

15 Temmuz, bahsettiğimiz arkadaşların da bunları tanımalarını sağladı. Bu terörist yapılanmayla mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye mecburuz. Bu mücadeleyi tabii ki hukuk içerisinde, adil biçimde yapacağız... Görevden alınmalara gelince, mağduriyet iddiasıyla, bazıları özellikle MİT'i yıpratmanın gayreti içerisindeler. ByLock meselesinin aslında hikâye olduğunu ileri sürenleri kast ediyorum. ByLock hikaye değil, bal gibi de var... MİT bunu ortaya çıkarınca, hepsi iyot gibi ortaya çıktı. Deşifre oldular. MİT'in bu başarısı, onları ciddi sıkıntıya soktu.

İLLE DE AB BEMİYORUZ...ŞANGHAY 5'LİSİ VAR

"Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği" dememeli... Mesela, "Şanghay 5'lisi içerisinde Türkiye niye olmasın?" diyorum. Başlangıçta 5 ülkenin kurduğu Şanghay İşbirliği Örgütü'ne daha sonra Özbekistan, Pakistan, Hindistan gibi ülkeler de dahil oldu... İran da girmek istiyor. Türkiye'nin Şanghay 5'lisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır.

YIL SONUNA KADAR SABIR

AB bizi 53 yıldır oyalıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Mesela Başbakanlığımın ilk yıllarında liderler zirvesine biz çağrılırdık. Daha sonra çağırmamaya başladılar. Niye? Orada her şeyi açık, net söylüyorduk da ondan... Sarkozy ilk göreve geldiğinden itibaren, mesela fasıllardasadece açmak var, kapama yok. Kapama olmayacaksa, açmayı yapsan ne olur yapmasan ne olur? Hakeza vize noktasında da, Latin Amerika ülkelerine vize serbestisi var, ama Türkiye'yi oyalayıp duruyorlar. Geçen gün arkadaşlarla da konuştuk. Yıl sonuna kadar sabredelim, yıl sonuna kadar oldu, oldu... Yoksa biz bu dosyayı kapatalım... Şurada mülteciler konusunda 3 milyar euro haziran itibariyle vereceklerdi. Vermediler. Artık 11'inci aydayız. Güya ikinci bir 3 milyar euro da söz konusuydu. Şimdi onu da ne yaptıklarını göreceğiz. Gördükten sonra bu konuda da kararlı bir şekilde adımımızı atmış olacağız.

BAŞKANLIK İÇİN KARARI MİLLET VERECEK

SORU: Başkanlık ya da Cumhurbaşkanlığı konusundaki anayasa değişikliğiyle ilgili ayrıntılar netleşti mi?
- Şu anda iki lider görüştü. İki partinin belirleyeceği arkadaşların hazırlanan taslak üzerinde çalışması sonrası liderler tekrar bir araya gelmek suretiyle nihai kararı verecekler. Parlamentoya getirecekler. Bütün mesele parlamentodan 367'nin çıkması... Olmazsa tabii 330 önemli. Bu durumda temenni ederim ki bu iş millete gider. Millet en sonunda yapacağını bu referandumla beraber hemen yapıp işi bitirmiş olur.

"ARALIKTA TRUMP'LA GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayı içinde ABD seyahatinin gündeme gelebileceğini belirtti ve “ Chicago’da Amerikalı Müslümanların yıllık buluşmasına katılma ihtimalim var. ABD’ye gidecek olursam, eğer ayarlanabilirse Sayın Trump’la bir görüşme yapabiliriz” dedi.

Erdoğan: MİT ByLock'u çözerek FETÖ'yü iyot gibi açığa çıkardı... ile ilgili etiketler Erdoğan Trump uçak gazeteci
GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.