Erdoğan'dan önemli açıklama: "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz"

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Teğmenlerin gündeme oturan kılıçlı yeminiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Gerekli tahkikati çok yönlü bir şekilde yürütüyoruz" dedi.

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi’nde 30 Ağustos'taki mezuniyet töreninde teğmenlerin siyasi sloganlar atıp kılıç çekmesi ile ilgili net ifadeler kullandı.

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili tahkikatın sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 22 yılda 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' şiarıyla her alanda çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ordumuzun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerine iştirak ederek teğmen ve ailelerin mezuniyet sevincini paylaştık. Okul birincilerimizin tamamının kadın teğmenler olması ayrıca anlamlıydı. İyi yetişmiş ve vatanperver gençlerimizle daima iftihar ediyoruz. TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. 22 yılda güçlü Türkiye güçlü ordu şiarıyla çok önemli adımlar gerçekleştirdik. İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk üç-dört ülkesinden birisiyiz. Birçok başlıkta 22 yıl öncesine göre farklı bir noktadayız.

Ordumuzun itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı çok boyutlu şekilde yürütüyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Muhalefet yine istismar siyasetine sarılarak seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor. TSK'ya 'kimyasal silah kullandı' iftirası atanlara kol kanat gerenlerin bugün söylediği hiçbir sözün kıymeti yoktur. Dün Tunceli Ovacık'ta şehit olan jandarmalarımızla bugün Gara bölgesinde şehit düşen üsteğmenimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Geçen sene İstanbul'umuzu 17 milyon 370 bin turist ziyaret etti. Bu sene hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyon dolar turizm geliridir. Turizmde 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.

Adli Yıl Açılış Törenimizi gerçekleştirdik. Yeni ve sivil meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Sivil anayasa ihtiyaçtan öte zorunluluktur. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru bulmuyoruz."

 

Erdoğan'dan önemli açıklama: "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz" ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

KRT TV canlı yayınında 'yırtık don' kavgası! Birbirlerinin üzerine yürüdüler, yayın kesildi!

KRT TV canlı yayınında Afşin Hatipoğlu ve Ferhat Murat arasında büyük bir tartışma yaşandı. Hatipoğlu'nun 'yırtık don' ifadesiyle tansiyon yükselirken tarafların birbirinin üzerine yürümesiyle yayın kesildi.