Erdoğan'dan Trump'a kararlılık mesajı: "Münbiç'e gireceğiz!"

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında geçen telefon görüşmesindeki dikkat çekici diyaloğu kaleme aldı.

Selvi, Erdoğan'ın Trump'a "Münbiç'e gireceğiz" dediğinde, ABD Başkanı'nın verdiği yanıtı yazdı.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam karşısındaki ekranda Afrin harekâtının haritası beliriyor.

Eline laser pointer’ı (lazer işaretçi) alıp, harita üzerinden harekâtı anlatmaya başlıyor. “İlk olarak Hatay’dan iki noktadan girdik. Ardından Kilis’ten girerek ilerlemeye başladık” diyor. Harekâtı anlattıktan sonra gelinen aşamayı, “Harekâtta zor işimiz bitti” diye özetliyor.

Erdoğan bu değerlendirmeleri AK Parti büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yapıyor. Harekâtın ileri aşamaları hakkında da bilgi veriyor. Başkomutan edasıyla konuşuyor. “Afrin’den aşağıya, İdlib’e kadar inip orayı birleştireceğiz” diyor. Bu noktada bir an durduktan sonra kararlı bir ses tonuyla, “Münbiç’e de gireceğiz” diye devam ediyor. Söz Menbiç’e gelince, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. “Trump’a telefonda Münbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim.”

Erdoğan'dan Trump'a kararlılık mesajı: "Münbiç'e gireceğiz!" ile ilgili etiketler Erdoğan Trump Münbiç Afrin PYD
GÜNÜN VİDEOSU

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti!

Türkiye'nin birçok ilinde sel, sağanak, fırtına hayatı felç etti. AFAD'tan yapılan açıklamaya göre 31 ilde 405 sel ve su baskını, 62 heyelan, 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Sel ve sağanak nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.