Erdoğan'ın ABD ve Almanya programı netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu’na katılmak üzere, 23-27 Eylül 2018 tarihlerinde ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yoğun bir program bekliyor.

23 Eylül Pazar günü New York'ta olacak Erdoğan, ilk olarak "Türk Amerikan Ulusal Yürütme Komitesi" tarafından düzenlenen "halk toplantısı"na katılacak.

Erdoğan'ın burada bir konuşma yapması bekleniyor. New York polisi toplantının yapılacağı salonun önünde şimdiden bazı önlemler aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşmiş Milletler'i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Eşitlikçi ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar" temasını taşıyacak BM 73. Genel Kurulu'nun ilk günü olan 25 Eylül Salı günü, Genel Kurul'a hitap edecek.

KRİTİK GÖRÜŞMELERDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, New York'ta bulunacağı sırada Guterres'in yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

YAHUDİ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı ayrıca Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri ve İsrail'in bölgede attığı son adımlarını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

Erdoğan ayrıca, Yahudi Kuruluş temsilcilerini kabul edecek.

TRUMP İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

KALABALIK BİR HEYETLE ABD ÇIKARMASI

Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'a ABD seyahatinde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve bazı bakan eşleri de eşlik ediyor.

AK Parti milletvekillerinden; Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan, Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun, Özel Kalem Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ziyarette hazır bulunuyor.

Ayrıca, aralarında Vatikan Büyükelçiliğine atanan Başdanışman Lütfullah Göktaş ve başdanışman Saadet Oruç'un da bulunduğu çok sayıda danışman da ziyarete katılan isimler arasında yer alıyor.

ERDOĞAN'A ÇOK SAYIDA GAZETECİ EŞLİK EDİYOR

Aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu kalabalık bir basın heyeti de Erdoğan'a ziyaretinde eşlik ediyor.

Bu isimler arasında Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Soysal, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da bulunuyor.

ABD'DEN SONRA ALMANYA

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD temaslarının ardından, 26 Eylül'de Berlin'e hareket ederek Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

Daha sonra Köln'e hareket edecek Erdoğan, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) Camii'nin açılışına katılacak.

Erdoğan'ın ABD ve Almanya programı netleşti! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump abd seyahati
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.