Erken doğum belirtileri nelerdir? En erken doğum ne zaman olur?

Erken doğum belirtileri, doğum zamanı yaklaşan anne adaylarının bu süre zarfından önce hazırlık aşamasında yaptığı kasılmalar bunun bir işareti olsa da aslında duruma göre farklılıkta göstermektedir. Peki, erken doğum ne zaman olur?

Anne adaylarının en büyük korkuları arasında yer alan erken doğum, bir bebeğin 37. haftadan önce doğmuş olması anlamına gelmektedir. Bu gibi durumlar kimi zaman solunum ile ilgili rahatsızlıklardan olabileceği gibi idrar yollarındaki bir vajinal enfeksiyondan da kaynaklanabilir.

Daha öncesinde erken doğum yapmış kadınlar ile birlikte çok genç yaşta anne olanlar, 40 yaş üzeri kadınlar, ilerlemiş gebeliğine rağmen halen daha işlerinde çalışanlar ve ağır iş yapanlar, duygusal veya fiziksel strese maruz kalan kadınlar bu grupta en riskli konumdadırlar.

EN ERKEN DOĞUM NEDİR?

Sağlıklı bir gebeliği ele alacak olursak bir gebeliğin süresi 40 hafta kadardır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önceki sürede gerçekleşen doğumlar; erken doğum olarak adlandırılır.

Erken Doğum Belirtileri

Bir başka deyişle de üzerinde durmak gerekirsek hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumla dünyaya gelen bebekler tıp dilinde prematüre bebek olarak tanımlanır. Bu tip bebeklerin büyük bir çoğunluğu yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadırlar.

ERKEN DOĞUM BELİRTİLERİ NELERDİR?

Erken doğum belirtileri süresince anne adayındaki kasılmalar; gebeliğin ikinci üç aylık dönemi ile üçüncü üç aylık döneminde ortaya çıkmaktadır. Bu 20. ila 37. haftası arasında herhangi bir zaman sürecinde gerçekleşebilir. Kasılmalar durmadığı zaman ya da daha sık ve düzenli, rahatsız edici durumlara kadar gelebilir.

- Kasık kemiğinin üstünde menstrüel benzeri kramplar
- Leğen kemiği, uyluk veya kasıklarda basınç ya da ağrı hissi
- Bel veya sırtta müphem ağrı veya basınç
- Bağırsak krampı veya ishal
- Vajinal akıntıda artış, renk ya da yoğunlukta değişiklik, kan

Erken Doğum Belirtileri

Erken doğumu tetikleyen nedenler arasında ise

- Çok kilolu ya da çok zayıf olmak
- Çoğul hamilelikler
- Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı
- Hamilelikler arasının 6 aydan kısa olması
- Hamilelik zehirlenmesi
- Tiroit hastalıkları ve diyabet
- Erken doğum öyküsü
- Diş eti hastalıkları
- Rahimdeki sorunlar
- Enfeksiyonlar
- Plasental sorunlar
- Yetersiz beslenme
- Rahim ağzının açık olması
- Amniyotik sıvının fazla olması (hidramniyoz)
- Fetal büyüme geriliği
- Yüksek tansiyonun neden olduğu preeklampsi hastalığı
- Vajinal kanamalar
- 17 yaşın altında ya da 35 yaşın üstünde hamile kalmak
- Depresyon gelmektedir.

Erken doğum belirtileri nelerdir? En erken doğum ne zaman olur? ile ilgili etiketler erken doğum Erken Doğum Belirtileri
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.