Ermenistan papaza geldi! Erivan’da sokakta protesto, mecliste ise kavgalar var

Azerbaycan ile barış anlaşmasını istemeyen ve sınır belirleme çalışmalarına karşı çıkan kilise, Ermenistan’ın başkenti Erivan'da ortalığı karıştırdı. ABD ve Fransa’nın tam destek verdiği Tavus Başpiskoposluğu Başkanı Bagrat Galstanyan’ın başlattığı gösteriler sürüyor. Erivan’da sokakta Başbakan Paşinyan’a karşı protestolar ve polisle çatışmalar yaşanırken Ermeni Meclisi’nde de milletvekilleri birbirine girdi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan karşısında 30 yıl boyunca işgal ettiği Karabağ’ı kaybeden Ermenistan, ekonomik ve siyasi sorunlar yaşıyor.

ERMENİSTAN KAFKASLAR’IN YARAMAZ ÇOCUĞU OLARAK TANIMLANIYOR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2020 yılındaki 44 günlük savaştan sonra ülkesinde büyük protestolara uğradı. Paşinyan göstericilerin aksine istifa etmeyeceğini açıkladı. Paşinyan bir süre sonra da ABD ile ortak tatbikat kararına imza attı. Bu tatbikat karşılığı Ermenistan’a silah ve maddi yardım yapıldığı iddia edildi. Yine Paşinyan’ın isteği ile Ermeni meclisi ABD ile tatbikat tarihlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin’e Erivan’a gelmesi halinde tutuklama kararı çıkardı. Bunun ardından Paşinyan İran ve Fransa’ya giderek görüşmeler yaptı. Bu iki ülkenin de Ermenistan’a silah ve para yardımı yaptığı medyaya yansıdı. Bu nedenle Kafkaslar’da Azerbaycan’a karşı işgalci tutumu ve ilginç diplomatik görüşmeleri ile Ermenistan ''yaramaz çocuk” olarak tanımlanıyor.

ERMENİ BAŞBAKANI PAŞİNYAN AZERBAYCAN İLE BARIŞIYOR

Ermenistan, Rusya’nın desteğini kaybettikten sonra yaşadığı ekonomik ve siyasi sıkıntılardan kurtulmak için yıllardır sorun yaşadığı Azerbaycan ile ilişkileri düzeltme kararı aldı. Başbakan Paşinyan, özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeler sonunda Azerbaycan ile ilişkilerini olumlu yönde geliştirdi. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşmeler yaparak bir çok konuda anlaştı.

Ermenistan papaza geldi! Erivan’da sokakta protesto, mecliste ise kavgalar var

PAŞİNYAN’I DEVİRME PLANI ERİVAN’DA DEVREYE SOKULDU

Tüm bu gelişmelerin ardından Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ı devirmek için harekete geçildi. Azerbaycan ile barış anlaşmasını istemeyen ve sınır belirleme çalışmalarına karşı çıkan kilise, Ermenistan’ın başkenti Erivan'da ortalığı karıştırdı. ABD ve Fransa’nın tam destek verdiği Tavus Başpiskoposluğu Başkanı Bagrat Galstanyan’ın başlattığı gösteriler sürüyor. Erivan’da sokakta Başbakan Paşinyan’a karşı gösteriler ve polisle çatışmalar yaşanırken Ermeni Meclisi’nde de milletvekilleri birbirine girdi.

Ermenistan papaza geldi! Erivan’da sokakta protesto, mecliste ise kavgalar var - Resim : 2

ERİVAN’DA GÖSTERİCİLER, POLİS VE MEDYA BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Erivan’da devam eden gösteriler ve zaman zaman polisle olan tartışma ile çatışmalarda herkesin birbirini suçladığı öğrenildi. İddialara ve medyaya yansıyan haberlere göre, Papaz Bagrat Ermenistan'da polislerin insanları dövdüğünü ifade ederek fotoğraflar paylaştı. Buna karşılık Ermeni gazeteci Ararat Petrosiyan ise papazı yalanlayarak muhalefetin kırmızı boyayla kendini boyadığı görüntüleri paylaştı. Yine polisin gösterilere katılan gazeteci Abraham Gasparyan'ı dövdüğü öne sürülerek kanlı fotoğrafı delil olarak gösterildi. Ancak sosyal medyada Gasparyan'ın yüzünü kanlı gibi göstermek için kasıtlı olarak kendisine kırmızı boya uyguladığını gösteren görüntüler dolaşıma sokuldu.

Ermenistan papaza geldi! Erivan’da sokakta protesto, mecliste ise kavgalar var - Resim : 3

PAPAZLAR GÖSTERİCİLERİ GAZLIYOR, POLİS İSE GÖSTERİCİLERE GAZ ATIYOR

Bu arada, Başpiskopos Bagrat, Ermeni Meclisi salonunda çatışmaların yaşandığını duyurdu ve Bagramyan Caddesi milletvekillerini binaya hücum etmeye çağırdı. Bagrat adlı başpiskopos çağrısında ''Bugün o gün diye halka seslendi. Bunun hemen ardından hükümet karşıtı göstericilerin polis barikatına saldırdıkları görüldü. Medyada Paşinyan’ın polise verdiği emirle göstericilere gaz ile saldırdığı yayınlarının öne çıktığı haberler yayınlanmaya başlandı.

 

 

Ermenistan papaza geldi! Erivan’da sokakta protesto, mecliste ise kavgalar var ile ilgili etiketler Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.