Ermenistan'ın Filistin'i tanımasına Türkiye'den ilk yorum: Vicdanın gereğidir

İspanya, İsveç, Norveç ve İrlanda'nın ardından Ermenistan da Filistin'i devlet olarak tanıdı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada karardan duyulan memnuniyet belirtilirken "Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin'in resmen devlet olarak tanıdığını açıklaması sonrası bir açıklama yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan'ın aldığı karardan duyulan memnuniyetin altı çizildi.

'FİLİSTİN'İN TANINMASI VİCDANIN GEREĞİDİR'

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya gibi ülkelerin ardından Ermenistan’ın da Filistin Devleti’ni tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz.

Daha önce de hep vurguladığımız gibi, Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir. Türkiye olarak, daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğiz."

Ermenistan'ın Filistin'i tanımasına Türkiye'den ilk yorum: Vicdanın gereğidir ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.