Ersin Tatar paylaştı: New York'taki Türk Evi'nin 13. katı KKTC'ye tahsis edildi

BM Genel Kurulu nedeniyle New York'ta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, buradaki Türk Evi'nin 13. katının KKTC'ye tahsis edildiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle liderler New York kentine akın ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da New York'ta. 

X hesabından paylaşım yapan Tatar, New York'taki Türk Evi'nin 13. katının KKTC'ye tahsis edildiğini duyurdu. 

KIBRIS GÜNDEMİ YENİDEN HAREKETLENDİ

Tatar’ın, New York ziyareti sırasında bir dizi görüşme gerçekleştireceği ve bu kapsamda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceği belirtildi.

Aynı şekilde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in de, yapımı için Yunanistan ile anlaşma imzaladığı elektrik bağlantısı projesine Fransa’yı da katmak amacıyla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le üçlü görüşme yapmasının planlandığı belirtildi.

Bununla birlikte New York’ta 3’lü görüşmeye KKTC’nin de dahil edilebileceği yönünde bir takım haberler yer alırken, Tatar, herhangi bir davet gelmediğini söyledi, ayrıca herhangi bir görüşme ihtimaline karşılık da “Eşit statümüz kabul edilmeden masaya oturmayız” mesajını yeniledi.

 

 

 

 

Ersin Tatar paylaştı: New York'taki Türk Evi'nin 13. katı KKTC'ye tahsis edildi ile ilgili etiketler KKTC New York Ersin Tatar
GÜNÜN VİDEOSU

Polis katili Yunus Emre Geçti'nin annesi ilk kez konuştu! "Devlete yalvardım, her şeyi söyledim"

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti ilk kez konuştu. "Ben devlete yalvardım. Niye düne kadar elini kolunu salladı." diyen anne Geçti, "Keşke polisimiz değil de ben ölseydim" ifadelerini kullandı.