Ersoy Dede ceza almasını isteyen Levent Gültekin'e unutamayacağı bir yanıt verdi

Ersoy Dede, Yeni Akit gazetesinde çalıştığı 7, 8 ve 9 Aralık 2014 tarihlerinde ‘Levent Gültekin’in İmar-Müteahhitlik İşleri’, ‘Levent Gültekin’in Yalan-Dolan İşleri’ ve ‘Levent Gültekin’in Kompleks İşleri’ başlıklı üç yazı kaleme almıştı.

Bakırköy Başsavcılığı, şikayet üzerine Ersoy Dede ve gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hasan Karahasanoğlu hakkında soruşturma başlatmış, savcılık, ifade vermeye gelmeyen Dede ve Karahasanoğlu’na dava açtı.

Davanın karar duruşması Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Mahkeme, Karahasanoğlu’nun ‘hakaret ve iftira‘ suçlarından beraatine karar verirken Dede’yi de ‘iftira’dan beraat ettirdi ancak ‘hakaret’ten 131 gün karşılığı para cezasına çaptırdı.

Ceza ‘iyi hal’den 109 güne indirildi ve 2 bin 180 TL para cezasına hükmedildi.

LEVENT GÜLTEKİN'DEN KARARA İTİRAZ!

Bu gelişmeyi sosyal medya hesabından değerlendiren Levent Gültekin, Ersoy Dede'ye verilen cezayı az bulduğunu dile getirdi.

Gültekin, "Yargı bağımsız olsaydı bir kamyon dolusu hakaret ve iftiraya bu ceza mı verilirdi. Hakim kendini kurtarmış" diye yazdı.

ERSOY DEDE'DEN İTİRAZA SERT TEPKİ

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise Gültekin'in bu itirazına yine sosyal medyadan yanıt verdi.

İktidara muhalefet yapmak için sık sık "Basın özgürlüğü" gerekçesine sığınan Levent Gültekin'in bu sözlerini eleştiren Dede şu ifadeleri kullandı;

"Bunlar lafa geldi mi; basın özgürlüğü, baskı rejimi falan derler. Tanıyın bunları. Gazeteciye, yazdıklarından dolayı verilen cezayı az bulmuş"

Ersoy Dede ceza almasını isteyen Levent Gültekin'e unutamayacağı bir yanıt verdi ile ilgili etiketler Ersoy Dede mahkeme Ceza levent gültekin
GÜNÜN VİDEOSU

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti!

Türkiye'nin birçok ilinde sel, sağanak, fırtına hayatı felç etti. AFAD'tan yapılan açıklamaya göre 31 ilde 405 sel ve su baskını, 62 heyelan, 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Sel ve sağanak nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.