Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, 22 Eylül 2024’ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Asker kaçaklarını da kapsayan af yurtiçinde 3, yurtdışında 4 ay içinde teslim olma koşuluyla geçerli olacak.

Suriye'de 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları, cünhalar (kabahatten ağır ve cinayetten hafif olan suç) ve bazı ihlaller için genel af ilan edildi.

Suriye devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre Devlet Başkanı Beşar Esed af için kanun hükmünde kararname yayınladı. Kararnamede Askeri Ceza Kanunu’nda açıklanan iç ve dış kaçış suçlarının faillerine verilecek cezanın tamamı için genel af öngörülüyor.

Kararnameye göre af hükümleri, saklanan ve adaletten kaçanları, yurtiçinde üç ay, yurtdışında ise dört ay içinde teslim olmadıkça kapsamayacak.

Kararnamede ayrıca "topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar", "rüşvet", "sahtecilik" ve "genel ahlaka aykırı bazı kabahatler" af kapsamı dışında bırakıldı.

Af, kişinin malına saldırı içeren durumlarda mağdur için kişilik hakkı saklı kalmak kaydıyla tazminat da talep ediyor.

Esed son olarak Ocak 2022'de ülke içinde ve dışındaki asker kaçakları için genel af ilan etmişti.

 

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı ile ilgili etiketler Esed
GÜNÜN VİDEOSU

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti!

Türkiye'nin birçok ilinde sel, sağanak, fırtına hayatı felç etti. AFAD'tan yapılan açıklamaya göre 31 ilde 405 sel ve su baskını, 62 heyelan, 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Sel ve sağanak nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.