Esir düşen Ukrayna askerlerini Ruslar böyle öldürdü: Kan donduran görüntüler…

Rusya - Ukrayna savaşında tartışmalı bir görüntü servis edildi. Görüntülerde, teslim olan 3 Ukrayna askerinin Rus güçleri tarafından infaz edildiği görülüyor. Ukrayna, bunun bir savaş suçu olduğunu belirtirken, Rusya ise bu konuda sessizliğini koruyor.

Görüntüler, Rus birliklerinin hızla ilerlediği Ukrayna'nın doğusundaki Pokrovsk kentinden. Üç Ukrayna askeri, Rus birlikleri ile çatışma halindeydi. Ancak teslim olmak istediler ve dizlerinin üstüne eğildiler. Tam o anda Rus güçleri, teslim olmak isteyen Ukrayna askerlerini öldürdü.

Ukraynalı üst düzey bir yetkili, yaşanan olayın yeni bir gelişme olmadığını ifade etti. Hatta çatışma sahasında teslim olduğu halde öldürülen Ukraynalı askerlerin sayısında büyük bir artış olduğunu belirtti.

Esir düşen Ukrayna askerlerini Ruslar böyle öldürdü: Kan donduran görüntüler…

''BU BİR SAVAŞ SUÇU''

CNN International'ın haberine göre, Ukrayna istihbarat kaynakları Kasım ayından bu yana sahada öldürülen Ukraynalı askerlerin bilgilerini içeren 15 vaka paylaştı. Görüntüler ve ses kayıtlarında, esir almak yerine Ukraynalı askerlerin Rus birlikleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıkıyor.

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin ise bunun bir savaş suçu olduğunu vurguladı. Başsavcı Kostin, Ukraynalı askerlerin öldürüldüğü 28 vakayı da soruşturduklarını belirtti. Rusya güçlerinin ise, söz konusu Ukraynalı askerlerin öldürüldüğü Pokrovsk kentindeki ilerleyişi sürüyor.

Esir düşen Ukrayna askerlerini Ruslar böyle öldürdü: Kan donduran görüntüler… ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna asker ölüm

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İşgalci İsrail şimdi de ilkokula saldırdı! Öğrenci ve öğretmenleri öldüresiye dövdüler...

Batı Şeria'daki bir ilkokulu ellerinde sopalarla basan işgalci İsrailliler, öğrenci ve öğretmenleri darbetti. Saldırıda 7 kişi yaralandı.