Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yeni Rektörü Kemal Şenocak kimdir?

YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı atadı. Vtandaşlar Şenocak'ın yaşamını merak ediyor? Peki Kemal Şenocak kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Detaylar haberimizde...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten YÖK, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı atadı. Yapılan atamnın sonrasında Şenocak hakkında araştırılma yapılmaya başlandı. Peki Prof.Dr Kemal Şenocak kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı atadı.
 
 
KEMAL ŞENOCAK KİMDİR?
 
Prof. Dr. Kemal Şenocak Ankara Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayken, Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan saldırının ardından istifa eden rektörün yerine vekaleten atanmıştır. Kemal Şenocak girdiği derslerden aldığı parayı direkt fakülte kütüphanesi için bağışlamıştır. hatta Malatya Belediyesi ve Almanya'da bir kuruluş için verdiği hukuki mütalaalar için aldığı önemli sayılabilecek paraları yine fakülteye bağışlamıştır. Kemal Şenocak 2010 yılında ise İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığına atanmıştır.  23 Haziran 2009 tarihinde kurulan İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2010-2011 eğitim-öğretim yılına 100 öğrenci alarak başladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Kemal Şenocak, Ankara Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeliği yapıyordu.
 
 
 
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
 
18 Ağustos 1993’te 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri; Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları , Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmıştır. 1994'de Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998'de Eğitim Fakültesi Kurulmuştur.
 
Daha sonra 2007 yılında Diş Hekimliği Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu eğitim birimlerimize eklenmiştir. Yeni açılan birimlerden Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Mahmudiye Meslek Yüksekokulu 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamıştır.2009 yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur.
 
40 yıllık bilimsel birikimi ile köklü ve güçlü bir üniversite olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çağdaş bilim yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.
 
ÖZBAKIŞ VİZYON
 
Ulusal ve evrensel değerlere sahip, bilim ışığında araştırma-geliştirme yapabilen, girişimci, katılımcı, paylaşımcı, bilim ve teknoloji üreterek topluma katkı sağlayan mezunlar ve bilim insanları yetiştiren, çağdaş hizmetler sunan, çalışanlarının haklarını koruyan ve onlara saygılı, ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığı olan, alanında öncülük eden ve çalışmaları örnek alınan bir üniversite olmak.
 
 
ÖZGÖREV MİSYON
 
Tüm çalışanlarının haklarını koruyarak, onların özverili çalışmaları ve destekleri ile sahip olduğu kaynakları verimli ve etkin bir biçimde kullanarak, evrensel nitelikte bilgi üreten, bilimsel düşünceyi kendine rehber edinen, yaşam boyu öğrenme tutum ve becerisine sahip, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, insani değerlere ve meslek ahlak ve kurallarına sahip/bağlı, ülkemizin sağlık, sosyal, ekonomik ve diğer sorunlarını bilen ve yakından izleyen, çözümler üretebilen ve uygulayabilen, ülkemizin kalkınmasına ve evrensel gelişmeye katkıda bulunabilen, ulusal yararlılığı ön planda olan uluslar arası düzeyde bilimsel araştırma yapabilen, çevre bilincine sahip, topluma yararlı hizmetler sunabilen mezunlar ve bilim insanları yetiştirmek ve topluma çağdaş sağlık, teknoloji, eğitim-öğretim hizmetleri sunmak.
 
ESKİŞEHİR’ DE SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAM
 
Eskişehir bir kültür beldesidir. Göç alan bir kent olması nedeniyle de farklı ülkelerin kültürleri Eskişehir’de yaşamını sürdürmektedir. Her yıl Ekim ayında düzenlenen Uluslararası Eskişehir festivali, İstanbul ve Ankara festivalleri ile yarışacak düzeydedir. Yunusemre kültür ve sanat merkezi, Büyükşehir belediyesi kültür merkezi sürekli etkinliklere sahne almaktadır.
 
 
Kentte sosyal yaşamda büyük çeşitlilik göstermektedir. Hemen her yaş ve sosyal gruba hitap eden eğlence yerleri bulunmaktadır. Üniversitelerdeki spor salonları, tenis kortları, kapalı yüzme havuzu ve açık spor tesislerinin yanı sıra 25 bin kişilik Atatürk stadyumu, kapalı yüzme havuzu, Porsuk Spor kompleksi, Eskişehir’de spor etkinlikleri için önemli altyapı tesisleri oluştururken bu tesislerde yetişen çok sayıda sporcu hem yurt düzeyinde hem de Avrupa düzeyinde başarılar elde etmektedir.
 
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.