Ethereum Nedir? Nasıl Çalışır? Ethereum ve Bitcoin Farkı Nedir?

Son yılların en çok konuşulan konularıdan olan Kripto paralar her gün bir başka gelişme ile yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Özellikle Ethereum tabanlı coinler ile ilgili araştırmalar sürerken biz de olayın temelini sizler için araştırdık. Peki Ethereum nedir, nasıl çalışır? Ethereum ve Bitcoin farkı nedir? İşte detaylar...

Ethereum hakkında tüm detaylar haberimizde. Kripto para piyasası ve borsaları ile ilgisi olanların sıklıkla duyduğu bazı terimler kafa karıştırıcı olabiliyor. Özellikle yatırım yaparken hangi tabanı kullandığı, geleceği ve değeri ile coinlerin değerini belirleyen bazı altyapılardan söz ediyoruz. İşte bu haberimizde Ethereum nedir, nasıl çalışır; Ethereum ve Bitcoin arasındaki farklar nelerdir sorularına yanıt aradık.

ETHEREUM NEDİR?

Ethereum merkeziyetsiz bir hesaplama platformudur. Ancak tek bir cihaz üzerinde çalışmaz. Dünyanın her yerinden binlerce makinede eş zamanlı olarak çalışır. Bu da Ethereum'un bir sahibi olmadığı anlamına geliyor.

Ethereum dijital para transferine olanak sağlar. Bu Bitcoin ve diğer kripto paraların sağladığı bir imkandır. Ancak ethereum bundan çok daha fazlasını çok sofistike bir şekilde yapar. Kendi kodunuzu yaratabilir, diğer kullanıcılarla etkileşim kurabilirsiniz.

Ethereum Nedir? Nasıl Çalışır? Ethereum ve Bitcoin Farkı Nedir?

Şöyle düşünebiliriz, Ethereum'un ana fikri merkezi olmayan bir sunucu yaratabilmesi ve dağıtılmış bir ağ üzerinde kod yaratabilmenizi sağlar. Bu da sansürlenemez.

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Fark Nedir?

Bitcoin ve Ethereum arasındaki farklar konusunda birçok kullanıcının akfası karışıktır. Bitcoin, birinci nesil bir blockchain olarak sunulmuştur. Çoğunlukla bu şekilde bahsedilir. Bitcoin'in akıllı kontrat dili son derece kısıtlıdır ve para trasnferi dışındaki uygulamaları dahil etmede pek de başarılı değildir.

Ethereum ise ikinci nesil bir blockchain tasarımıdır. Ethereum ikinci nesil blockchain dalgasının ilk örneğidir ve bugüne kadar da en önde gelen olmayı sürdürmüştür. Bitcoin'le benzerlikler gösterir ve aynı fonksiyonların pek çoğunu gerçekleştirebilir. Fakat iki blockchain birbirinden son derece farklıdır ve her biri diğerine kıyasla kendine has avantajlara sahiptir.

Ethereum Nedir? Nasıl Çalışır? Ethereum ve Bitcoin Farkı Nedir? ile ilgili etiketler Ethereum nedir ethereum nasıl çalışır ethereum ve bitcoin farkı