Etki sağlanmadığı için aşı çalışması durduruldu

Fransız Pasteur Enstitüsü öncelikli Kovid-19 aşı çalışmasını "etki sağlanmadığı" gerekçesiyle durdurduğunu açıkladı. Bu Fransa'daki aşı çalışmalarında yaşanan ilk hüsran da değil. Daha önce de Sanofi Laboratuvarı, beklenenden kötü sonuçlar alındığı için aşılarının 2021 yılı sonuna kadar yetişmeyeceğini duyurmuştu.

Fransa’nın önde gelen tıbbi araştırma kuruluşlarından Pasteur Enstitüsü, klinik deney safhasında bağışıklığa yönelik tatmin edici sonuçlar alınamadığı gerekçesi ile öncelikli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı üzerindeki çalışmalarına son verdiğini açıkladı.

Enstitüden yapılan açıklamada, geliştirdikleri aşı adayının uygulandığı kişilerin hastalığı atlatan ya da Pfizer-Biontech gibi izin verilen Kovid-19 aşılarının yapıldığı kişilere göre daha az antikor geliştirdiği belirtildi.

Kızamık aşısı baz alınarak geliştirilen Kovid-19 aşı çalışmasının, ilk klinik deneylerde yeterli etkinlik sağlanamadığı gerekçesiyle durdurulduğunun vurgulandığı açıklamada, henüz ilk aşamalarda olan diğer Kovid-19 aşı çalışmalarının sürdüğü bilgisi verildi.

Diğer yandan, ülkede Kovid-19 aşısı geliştirmeye çalışan Sanofi Laboratuvarı da beklenenden kötü sonuçlar alındığı için aşılarının 2021 yılı sonuna kadar yetişmeyeceğini açıklamıştı.

Etki sağlanmadığı için aşı çalışması durduruldu

Dünyada acil kullanımına onay verilen 4 aşı bulunuyor. Bunlardan biri Türkiye'den acil kullanım onayı alan Çinli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısı, diğeri yine Türkiye'nin alımı için anlaştığı BioNTech-Pfizer'in aşısı, diğer ikisi de ABD'nin Moderna firmasının ürettiği aşı ile Rusya'nın Sputnik V adlı aşısı.

Bilindiği gibi Sputnik V'nin Türkiye'de üretimi için Ankara ile Moskova arasında bir anlaşma imzalanmış durumda. 

 

Etki sağlanmadığı için aşı çalışması durduruldu ile ilgili etiketler Fransa Pasteur Enstitüsü aşı kovid-19 sanofi
GÜNÜN VİDEOSU

Magic Johnson'un oğlu EJ'in görüntüsü şoke etti

NBA'in unutulmaz isimlerinden Magic Johnson'ın başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'i desteklediğini açıklamasının ardından trans birey oğlunun Paris Moda Haftası'ndaki görüntüsü Donald Trump taraftarlarının diline düştü. ABD başkan adayı Trump LGBT karşıtlığıyla biliniyor.