Ev sahibiyle mahkemelik olan Nuri Alço'nun eşi konuştu! ''2 yıl hakkımız olmasına rağmen evden çıkarmak istedi''

Ünlü oyuncu Nuri Alço ev sahibiyle mahkemelik oldu. İstanbul'da oturduğu eve 3 bin 500 TL kira ödeyen ünlü oyuncuya ev sahibi, evden çıkması için tahliye davası açtı. Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

Son günlerde ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar gündemden düşmüyor. Ev sahibi-kiracı tartışmasına bu kez de Yeşilçam'ın ünlü ismi Nuri Alço katıldı. Ünlü oyuncu Nuri Alço ev sahibiyle mahkemelik oldu. İstanbul'da oturduğu eve 3 bin 500 TL kira ödeyen ünlü oyuncuya ev sahibinin evden çıkması için tahliye davası açtığı ortaya çıktı.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre, 8 yıldır Kağıthane ilçesindeki dairesinde ikamet eden Nuri Alço'yu evden çıkaramadığını belirten ev sahibi mahkemenin yolunu tuttu.

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesine başvuran Hatice A., isimli ev sahibi geçtiğimiz günlerde tahliye davası açtı.

6 AY BOYUNCA BEKLEDİ AMA...

Ev sahibi mahkemeye sunduğu dilekçede 2022 yılında söz konusu evi kendisi oturmak için satın aldığını bu nedenle satış yapılır yapılmaz evde kiracı olarak bulunan oyuncu Nuri Alço'ya Noter onaylı ihtarname gönderdiğini belirtti. 6 aylık süreyi bekleyen ev sahibi süre dolmasına rağmen oyuncunun evden çıkmadığını öğrenince iletişime geçti.

Nuri Alço ile yapılan görüşmelerde oyuncunun evden çıkmayacağını söylediğini belirten ev sahibi Alço'nun mahkeme yolu ile evden çıkarılmasını talep etti.

Mahkemenin davayı kabul etmesinin ardından Nuri Alço avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde söz konusu ev sahibinin evi satın aldığını iddia ettiğini ancak bir kez bile almış olduğu evi görmediğini amaçlarının kirayı artırmak olduğunu ifade etti.

İSTENEN KİRAYI AÇIKLADI

Ünlü oyuncu dilekçenin devamında ev sahibinin kendisini arayarak 3 bin 500 liralık kirayı 15 bin lira olarak ödemesi karşılığında evde oturabileceğini aksi takdirde mahkemeye başvuracağını söyleyerek kendisini tehdit ettiğini belirtti.

Devletin belirlediği yasal kira artışını uyguladığını belirten oyuncu ev sahibinin kendisini haksız yere tahliye etmeye çalıştığını söyledi. Verilen dilekçelerin ardından mahkeme tanıkların dinlenmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Alço'nun eşi Burcu Alço ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın bilinmeyen detaylarını anlattı.

EV SAHİBİNİN "EVDEN ÇIKIN" UYARISINA KARŞI ÇIKTILAR

Alço'nun 2016 yılından beri oturduğu Kağıthane'deki evin yeni sahibi, eve taşınacağını belirterek ailenin daireden taşınmasını istedi. Ev sahibi, evden çıkmayan Alço çiftine noter onaylı ihtar gönderdi. Alço çifti ise evden taşınmayı reddedince ev sahibi de dava açtı.

Burcu Alço, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bugün basında çıkan haberlerin aslı böyle değil. Yani susacaktım ama haberler saçma sapan bir yere evrilip gidiyor. Bizim haberimiz olmadan ev sahibimiz evi satıyor. Yeni alan ev sahibi evi bile görmeden alıyor. Sonra 'Çıkın evden' diyor. Kendisi yerleşecekmiş. Tamam ama bizim daha hukuki olarak 2 sene daha oturma hakkımız var evden niye çıkalım? 'Kiraya zam yapalım ve kontrat düzenleyelim' dedik, kontrat kısmını kabul etmedi. Sonra iş mahkeme sürecine kaldı.

"3-4 KAT KİRA ARTIŞI YAPALIM DEDİK AMA KONTRATI KABUL ETMEDİ"

"Eve yerleşmekten vazgeçti. Muhtemelen başka evleri var. Biz kendimize göre kira artırım bedeli olarak evden çık-çıkma ikileminde kaldığı için kendisi yine yüzde 25 zam yapıp yatırmaya devam ettik. İlk başta 'Kira artıralım' dememize rağmen neredeyse ödediğimiz tutarın 3-4 katı 'Kontrat yapmam' dedi. E bu iş nasıl olacak? Yani burada sorun kira zammı değil, kontrat yapmak istemeyişi... Ee burada eşimin sağlık sorunları da devreye girdi ama yine de bir gün olsun kirası gecikmedi. Bilirkişi eve geldi, onların belirleyeceği rakama göre devam edecek kira ya da etmeyecek... Çok da hevesim kalmadı zira...'

Ev sahibiyle mahkemelik olan Nuri Alço'nun eşi konuştu! ''2 yıl hakkımız olmasına rağmen evden çıkarmak istedi''

Ev sahibiyle mahkemelik olan Nuri Alço'nun eşi konuştu! ''2 yıl hakkımız olmasına rağmen evden çıkarmak istedi'' ile ilgili etiketler Nuri Alço
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir için alarm: Balık ölümleri, denizin kararması derken...

İzmir Körfezi'nde binlerce balığın kıyaya vurması ve ardından denizin kararması kentte yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin aldığı su ve ölü balık numuneleri üzerinde laboratuvar incelemesinin de sürdüğü belirtilirken; sosyal medyada karbondioksit haritası adı altında dolaşıma sokulan bir harita kentte endişeleri arttırdı.