Evde bakım maaşı yattı mı Temmuz 2024? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak sosyal yardımların da arttığını açıkladı. Bu doğrultuda, evde bakım maaşı ve yaşlılık maaşı yeni oranlarıyla duyuruldu. Bu bağlamda 'Temmuz 2024 evde bakım maaşı ne kadar?' veya 'Evde bakım maaşı Temmuz 2024' gibi bir çok arama başlığı araştırılıyor. Peki, Evde bakım maaşı yattı mı Temmuz 2024? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında memur maaş katsayılarındaki artışın, sosyal yardımları da etkilediğini duyurdu. Bu çerçevede, evde bakım maaşı ve yaşlılık maaşı yeni oranlarla açıklandı. Özellikle 'Temmuz 2024 evde bakım maaşı ne kadar?' veya 'Evde bakım maaşı Temmuz 2024' gibi başlıklar sıkça araştırılıyor. Peki, Temmuz 2024'te evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte, detaylar...

Evde bakım maaşı yattı mı Temmuz 2024? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU, KAÇ TL? TEMMUZ 2024

Evde bakım maaşı, önceki dönemde 7 bin 608 TL iken yeni zamla birlikte 9 bin 77 TL'ye yükseltildi. Yaşlılık maaşında ise raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı 4 bin 196 TL'den 5 bin 7 TL'ye yükseltildi.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI TEMMUZ 2024?

Göktaş, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını ve temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile bu yardımın 9 bin 77 liraya çıkarıldığını açıkladı. Göktaş ayrıca, artışlı ödemelerin ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Evde bakım maaşı ödemelerini sorgulamak için e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası kullanılabilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Evde bakım desteği, engelli bireylerin hayatlarının idamesini evde yürütecek kişilere ödenen bir ücrettir. Bu destek, engelli bireyin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası veya vasisi gibi üçüncü kişilere yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu artışlar, sosyal yardımların vatandaşlar üzerindeki olumlu etkisini artırmayı hedefliyor. Yeni zamlarla birlikte evde bakım ve yaşlılık maaşlarındaki artış, aile bütçelerine önemli bir katkı sağlayacak.

Evde bakım maaşı yattı mı Temmuz 2024? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.