İncir, yazın yaş, kışın ise kurutularak tüketilen meyveler arasındadır. Yaş incir gibi, kuru incirin de besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum, sodyum, lif ve A,B,C vitaminleri bulunan incir evde nasıl kurutulur? İşte tüm püf noktalarıyla incir kurutmanın yolları…
İncir nasıl kurutulur? İster güneşte, ister kaynatarak, ister fırınlayarak Evde püf noktalarıyla incir kurutmanın yolları
İncir, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olarak insan sağlığı üzerinde oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu olan inciri yazın yaş tüketirken kışın da kurutarak tüketmem mümkündür. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
İNCİR KURUTULURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Kurutulacak incirleri seçerken, dolgun ve ince kabuklu incirler tercih edilmelidir. Ayrıca incirleri güneşte kurutmayı düşünüyorsanız, kurutma işlemini yapacağınız yerin sıcak, az nemli ve serin bir havada yapmanız gerekmektedir.
GÜNEŞTE VE KAYNATARAK İNCİR NASIL KURUTULUR?
İncirler güzelce yıkanarak, kurulanır. Derin bir tencerede kaynayan suyun içine atılan inciler 30 saniye kadar kaynar suda bekletilerek alınır. Alınan incirler için tekrar kurulama işlemi uygulanır. Kuruyan incilerin sap kısımları kesilerek aralıklı olacak şekilde tepsiye dizilir. Üzeri hava alınacak şekilde temiz bir tülbent ile örtülerek güneş alan bir bölgeye konularak kurumaya bırakılır. Güneş altına bırakılan incirler, 2 saat bir ters düz edilir. 5-6 gün güneşte bekletildikten sonra kuru incirleriniz hazır.
İNCİR FIRINDA NASIL KURUTULUR?
Yıkanıp, kurulanan incirler aralıklarla bir tepsiye dizilir. 45 derece ısıda ayarlanmış fırına konulur. Fırına verilen inciler 12 saatte kontröllü olarak pişirilir. 12 saatin ardından fırından alınan incirlerin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar nişasta serperek karıştırışır. Kuruyan inciler hava almayacak şekilde cam kavonozlara yerleştirilir.