Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu

TÜİK eylül ayı enflasyon verilerinde temel başlıklardaki fiyat değişimlerini de yayımladı. Buna göre eylülde bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı yüzde 50.4 ile öğrenci yurtlarında yaşandı. İşte detaylar...

Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu.

Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu

TÜİK'in açıkladığı verilere göre okulların açılmasıyla birlikte eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı yüzde 50.4 ile öğrenci yurtlarında yaşandı. 

Aylık fiyat artışında öğrenci yurtlarını yüzde 45.27 ile üniversite eğitimi ve yüzde 34.25 ile yumurta takip etti.

Eylülde fiyatı en çok gerileyen temel başlık yüzde 4.31 ile 'başka yerde sınıflandırılmamış diğer kişisel aksesuarlar' oldu. Bunu; yüzde 3.92'lük gerileme ilse 'mobil telefon, ekipman ve aksesuarları' takip etti. Eylülde kahvaltılık tahıl ürünleri fiyatları yüzde 3.67, uçak bileti fiyatları ise yüzde 3.36 düştü.

YILLIK ARTIŞ KİRA VE KONUT SİGORTASINDA YAŞANDI

Yıllık artışlara bakıldığında ise en yüksek artış yüzde 145.88 ile konut sigortasında yaşandı. Bunu yüzde 117.43'lik yükseliş ile kira bedelleri, ve yüzde 108.89 ile üniversite eğitimi izledi.

Böylece eylülde kiralardaki yükseliş 49.38'lik manşet enbflasyonu yaklaşık 2.4'e katlamış oldu.

Fiyatı geçen yılın aynı ayına göre düşen tek ürün yüzde 14.85'lik gerilemeyle patates oldu.

Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu ile ilgili etiketler ekonomi TÜİK enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Hindistan'da şoke eden olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Bir deri bir kemik kalmış...

Hindistan’da bir mağarada 188 yaşında bir adam bulundu. Kimliği tespit edilen adam tedaviye alındı. Bir deri bir kemik kalan yaşlı adamın videosu viral oldu.