F-16 mı, KAAN mı? Mahmut Faruk Akşit: Radarda uçağı görmüyorsun bile! F-16 kabak gibi ortada...

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit'in Amerika'nın ünlü savaş uçağı F-16 ile milli muharip uçak Kaan'ı karşılaştırması sosyal medyada gündem oldu. Akşit, F-16'nın radar görünürlüğünün yüksek olduğunu vurgularken "kabak gibi ortada" ifadesini kullandı. Türkiye'nin geliştirdiği KAAN savaş uçağı için ise F-22 ayarında, art yakıcı kullanmadan ses hızını aşabilecek bir motor tasarladıklarını belirtti.

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, KAAN ile F-16'yı karşılaştırdığı sunumuyla sosyal medyayı salladı.

F-16'nın "Angut gibi" radara göründüğünü, "kabak gibi ortada" olduğunu belirten Akşit, şu ifadeleri kullandı:

"F-35... Biraz daha büyük olsa da yine kuştan küçük; kuşun yarısı kadar. Dev gibi B-2 bombardıman uçağı... Devasa bir uçak. Radarda mini minnacık.

F-22'nin izi: 0.0001. Radarda uçağı görmüyorsun bile. Peki ya F-16? Angut gibi gözüküyor, kabak gibi ortada."

SUPER CRUISE ÖZELLİĞİ OLAN 4. SAVAŞ UÇAĞI

"Super Cruise özelliği olan dünyada 2-3 uçak var. KAAN dördüncü olacak. Uçakların süpersonik olarak uçmak için motor kısmında ilave bir yakıcı var. F-16, Eurojet, Tornado art yakıcıyı çalıştırmak zorunda. Çalıştırınca arkada koca bir alev infrared tarayıcılarda hemen gözükür.

Super Cruise yeteneği sayesinde F-22'ler, bizim KAAN uçağımız art yakıcıyı çalıştırmadan ses hızını geçebilecek. Biz motoru öyle tasarlıyoruz. Allah'a şükür böyle bir motor tasarlayacak teknolojimiz var."

F-16 MI? KAAN MI?

Milli muharip uçak KAAN'ın F-16'larla kıyaslanmasının mümkün olmadığını belirten TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bu bir arabayla bir uçağı kıyaslamak gibi bir şey2025 sonunda iki KAAN havalanmış olacak. Bazı özellikleri F-22'de bile yok" demişti.

F-16 mı, KAAN mı? Mahmut Faruk Akşit: Radarda uçağı görmüyorsun bile! F-16 kabak gibi ortada...

F-16 mı, KAAN mı? Mahmut Faruk Akşit: Radarda uçağı görmüyorsun bile! F-16 kabak gibi ortada... ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Adana Kozan’da deprem korkuttu ama neşeyi bozmadı: O anlar viral oldu...

Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Sarsıntının ardından birçok kişi sokağa dökülürken, deprem anında bir düğün salonunda olan misafirlerin eğlencelerine ara vermemesi sosyal medyada gündem oldu.