Fabrika kurulacak! TUSAŞ’tan Mısır'da dev projeler geliyor

Türkiye-Mısır arasındaki dostluk havası yeni ufuklar açmaya başladı. THY, Mısır’a uçuşları iki katına çıkarıyor. Bu hem ticaretin artmasına hem de yeni projelerin gelmesi için olmazsa olmaz şarttı. Devamında iki ülkenin iş insanları arasında yeni işbirlikleri gelecek. Önemli bir diğer gelişme ise Mısır piramitleri üzerinde uçan Hürjet’in üreticisi ve Türkiye’nin göz bebeği şirketlerinden olan TUSAŞ’tan geldi. Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN’da Mısır ortaklığı bile gündeme gelebilir.

Ortadoğu ve Afrika’da Türkiye’nin oluşturduğu yeni paradigmalar bu tür ortaklıkları normalleştirecek gibi görünüyor.

Fabrika kurulacak! TUSAŞ’tan Mısır'da dev projeler geliyor

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, "Biz ümit ediyoruz ki TUSAŞ'ın, TURKISH AEROSPACE'in (TAI) Mısır'daki varlığı, daha üst seviyede olmak üzere kurgulanabilecek bir varlık olacaktır. Bir fabrika kurabiliriz" dedi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu’nun, Mısır'ın İskenderiye şehri yakınında bulunan Uluslararası El Alamein Havaalanı'nda düzenlenen Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yaptığı açıklamalar, bölgesinde sıfır sorun isteyen Türkiye’nin me kadar doğru işler yaptığını gösterdi.

Mısır'da ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık Fuarı organizasyonunu başarılı bulduğunu aktaran Demiroğlu, fuarda Mısır Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yanı sıra ilgili birimlerle ve diğer delegelerle var olan ve olma ihtimali olan projelerini konuşma ve tartışma fırsatı bulduklarını söyledi.

Mısır'ın hem Arap dünyası açısından hem de Afrika açısından çok önemli bir ülke ve çok değerli bir konuma ve tarihe sahip olduğunu ve Türkiye ile ilişkilerinin iyi bir seviyede seyrettiğini kaydeden Demiroğlu, "(Mısır'da) Ofis açmak kolay bir şey, yapabiliriz bunu ama esas biz ofis açma seviyesinde değil de daha ileri seviyelere götürmeyi tercih ederiz. Biz ümit ediyoruz ki, TUSAŞ'ın, TURKISH AEROSPACE'in (TAI) Mısır'daki varlığı, daha üst seviyede olmak üzere kurgulanabilecek bir varlık olacaktır. İnşallah ileride fabrika bile kurulabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Demiroğlu, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET'in ihracatına dair, "Biz tabiki Hürjet'i mümkün olduğu kadar müttefiklerimize satmak isteriz. O amaçla buraya getirdik, şu anda o yönde çalışmalarımız devam ediyor ama herhangi bir şey söylemek için erken. Biz ümitvarız. Çok uzun olmayan bir vakitte, gelecekte inşallah böyle bir sözleşmenin hayata geçirileceği konusunda çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu

Milli Muharip Uçak KAAN'ın da çok önemli bir proje olduğunu belirten Demiroğlu, şöyle devam etti: "KAAN'ı, sadece TUSAŞ'ın değil Türkiye'nin hatta dost ve müttefik ülkelerin ortak bir projesi olarak görüyoruz. İlk uçuşumuzu yaptık, seneye iki tane platformla uçuşlarımıza devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi bu 20'li yılların sonunda 28'i (2028) hedefliyoruz şu anda. Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimatlarımıza başlamayı planlıyoruz ama diğer ülkelerin de dost ve müttefik ülkelerin de ciddi ilgisi olduğunu biliyoruz, görüyoruz, duyuyorsunuz."
Demiroğlu, Mısır'ın da bu projeye katılımını görmekten çok büyük sevinç duyacaklarını söyledi.

TUSAŞ AFRİKA KITASINDA

Fuar, Afrika ve Orta Doğu'da savunma, uzay ve ticari havacılık sektörünün üst düzey yöneticileri ile hükümet yetkililerini bir araya getiriyor.

Havacılık tutkunları için uçuş gösterileri düzenlenirken TUSAŞ kendi platformlarını da Afrika kıtasında tanıtma imkânı bulacak.

Fuara üst düzey katılım gösteren olan TUSAŞ, 135 metrekarelik stant alanında Milli Muharip Uçak KAAN'ın, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET'in, T129 ATAK Helikopteri'nin ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı'nın maketlerini sergiliyor.

Fabrika kurulacak! TUSAŞ’tan Mısır'da dev projeler geliyor ile ilgili etiketler ekonomi TUSAŞ Mısır Milli Muharip Uçak Hürjet
GÜNÜN VİDEOSU

İşgalci İsrail şimdi de ilkokula saldırdı! Öğrenci ve öğretmenleri öldüresiye dövdüler...

Batı Şeria'daki bir ilkokulu ellerinde sopalarla basan işgalci İsrailliler, öğrenci ve öğretmenleri darbetti. Saldırıda 7 kişi yaralandı.