Facianın sorumlusu Konak Belediye Başkanı’nın açıklamasına tepki yağdı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Alsancak semtinde yaşanan elektrik akımı faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mutlu’nun gülerek yaptığı açıklama sosyal medyada tepki çekti.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir'de önceki gün etkili olan şiddetli sağanak yağış esnasında, ilçenin Alsancak semtinde sokakta iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili konuştu. Mutlu, "80 santim derinlikte olması gereken kablolar, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde ve üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Alsancak'ta, önceki gün yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayın yaşandığı Enver Dündar Başar Sokak'ta incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada 2 kişinin yolda yürürken elektrik akımına kapılarak ölmesinin affedilecek bir yanının olmadığını söyledi.

"SORUMLULARIN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ"

Mutlu, olayın neden gerçekleştiğinin tespit edilmesi için çalışmaların yapıldığını belirterek, "Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin niçin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik adamlar. Biz de onu bekliyoruz. Sorumlularının peşine düşeceğiz. Hiçbir zaman da ölen yurttaşlarımızın haklarını aramayı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"80 SANTİM DERİNLİKTE OLMASI GEREKEN KABLOLAR, 30 SANTİMDE VE ÜZERİNDE YETERİNCE İZOLASYON YOK"

Bir soru üzerine Mutlu, bölgedeki elektrik hattının standartlara çok uymayan bir derinlikte yapıldığını iddia ederek, "80 santim derinlikte olması gereken kablolar, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde ve üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor. Ama tabii ki konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda, gerçekten bu ihmali kimin yaptığını, nasıl yaptığını ortaya çıkaracaklar." dedi.

 

Facianın sorumlusu Konak Belediye Başkanı’nın açıklamasına tepki yağdı ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.