Faiz kararını sonrasında yurtiçi piyasalar nasıl etkilenecek? Uzmanlardan altın ve dolar yorumu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıklarken piyasaların nasıl etkileneceği de araştırılıyor. A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner, Doç. Dr. Yüksel Okşak ve Ekonomist Cüneyt Paksoy  canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner, Doç. Dr. Yüksel Okşak ve Ekonomist Cüneyt Paksoy  Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner: Önümüzdeki günlerde enflasyonun da bir miktar daha baz etkisiyle de düşmesi bekleniyor o yüzden belki daha hızlı adım atma gereği duymuştur. Ama şunu da söylemekte fayda var. Bazı ülkeler faiz artırıyor enflasyonla mücadele için böyle bir yöntem gözetiyor. Hatta bazıları büyüyemeyecek kadar faiz artışından söz ediyor ve uyguluyor.

Türkiye de resesyon riski almadan enflasyonla mücadele artı büyüme gibi bir politika güdüyor. Üretimi ihracatı istihdamı korumak istiyor. MB de bu politikaya uyumlu bir faiz politikası yürütüyor.

Ekonomist Cüneyt Paksoy: Genel beklenti doğrultusunda geldi. 150 baz puan gelmesi MB'nin global listenin öngörülebilirliğinin azaldığı bir ortamda önden yüklemeli bir şekilde yıl sonu enflasyonun baz etkisinin de desteği ile biraz hızlanarak ilerliyor.

 Kaynak: A Haber

Faiz kararını sonrasında yurtiçi piyasalar nasıl etkilenecek? Uzmanlardan altın ve dolar yorumu ile ilgili etiketler Para Altın Fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.