Faizsiz evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatar, başvuru şartları neler, kimler alabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gençlere yönelik sunduğu 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için beklenen ödeme tarihi açıklandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin 21 Mayıs itibariyle başladığını duyurdu. Peki, faizsiz evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatar, başvuru şartları neler, kimler alabilir? İşte, 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi hakkında merak edilen ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gençler için sağladığı 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için beklenen ödeme tarihi açıklandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin 21 Mayıs itibarıyla başladığını duyurdu. Peki, faizsiz evlilik kredisi ödendi mi, ne zaman ödenecek, başvuru koşulları nelerdir, kimler bu krediden faydalanabilir? İşte 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Faizsiz evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatar, başvuru şartları neler, kimler alabilir?

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genç çiftlere evlilik desteği kapsamında sunduğu faizsiz kredi ödemelerinin başladığını resmen duyurdu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu projeyi Cumhurbaşkanı'nın gençlere verdiği önemin somut bir örneği olarak nitelendirdi. İlk aşamada, evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplamda 67,5 milyon lira destek sağlanacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KİMLER ALABİLİR?

Faizsiz evlilik kredisinden yararlanmak isteyen çiftlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir ortalaması ve son aya ait gelir toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihinde resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkûmiyet kararı bulunmamak.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinden binlerce çift krediye başvurdu. Projenin pilot uygulaması bu bölgelerde yapıldı ve en fazla başvuru Hatay'dan alındı. Şu ana kadar 8 bin 563 çift başvuruda bulundu ve uygun görülen 2 bin 13 genç, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti aldı. Kredi ödemeleri, eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan arasında gerçekleşen çiftler için 21 Mayıs'ta başladı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ SORGULAMA!

Kredi başvurusu yapan çiftler, e-Devlet sistemi üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ekranından başvurularının sonucunu sorgulayabilecekler. Bu ekran üzerinden başvuruların durumu kolayca öğrenilebilecek.

 
Faizsiz evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatar, başvuru şartları neler, kimler alabilir? ile ilgili etiketler evlilik