Bilimsel deneyler zaten mevcut bilgiyi genişletmek için tasarlanmıştır. Yine de, tarihin gösterdiği gibi, bu deneyler kabul edilen sınırları aşmaktadır. Etik olmayan ve şüpheli yöntemler her zaman hayat kurtarmaz, ölümlere neden olan pek çok başarısızlık kamunun dikkatine sunulmaz. Aşağıda, bilim uğruna gerçekleştirilen 15 deney listelenmiştir.
Fareye insan kulağı, domuza floresan naklettiler!
Bilimsel deneyler mevcut bilgiyi artırmak için yapılmıştır. Yine de canlılar üzerinde gerçekleştirilen bazı deneyler, kabul edilen sınırları aşmaktadır. Tarihin insanlık dışı deneylerini okuyunca çok şaşıracaksınız.
İnsan kulağı olan sıçan.
1997 yılında Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim adamı grubu ile birlikte Charles Vacanti, kıkırdak nakli transplantasyonu(organ akatarımı) ile sıçanın arka insan kulağı üzerinde büyüdü. Kulak gerekli boyuta ulaştı ve hastaya başarılı bir şekilde nakledildi.
Işıltılı Domuzlar
2006 yılında Tayvan Ulusal Üniversitesi'nden bilim adamları, parlak domuzlar yarattılar. Yavru domuzlar, denizanası embriyosundan alınan floresanı, DNA zincirinde kabul etti. Domuzlar karanlıkta yeşil yanar ve böylece ten rengi ve gözlerinin gün ışığında yeşilimsi olduğu görülür. Deneyin ana amacı, kök hücre transplantasyonu(organ aktarımı) sırasında görsel dokuların gelişimini takip etme olanağıydı.
Josef Mengele'nin sadistik ikiz deneyleri
Alman doktor, İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz toplama kampı mahkumları üzerinde deneyler yapıyordu. İkizlere özel ilgisi vardı. Farklı verilere göre 3 bin ikiz, genel olarak bilim adamının düşüncesine konu olmuş, 300'den fazla kişi hayatta kalmamıştır. Mengele, kurbanlarının gözlerini farklı renklere püskürterek göz rengini değiştirmeye çalıştı, organları tahrif ediyordu, aklına gelen pek çok başka delilikle birlikte ikizleri dikiyordu.