Fatih'te cuma namazı kılan vatandaşlara küfürler savurup video çeken şahsın cezası belli oldu!

Fatih Esir Kemal Camii’nde cuma namazı kılan vatandaşlara küfürler savurarak video çeken 17 yaşındaki M.D.A.'nın cezası belli oldu. Mahkeme, M.D.A.’nın 20 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına ve tahliye edilmesine hükmetti.

İstanbul Fatih’te Esir Kemal Camii’nde 14 Haziran tarihinde cuma namazı kılan vatandaşları video kaydına alarak küfürlü sözler söyleyen ve bu anları sosyal medyada paylaşan suça sürüklenen çocuk M.D.A.’nın (17) yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu suça sürüklenen çocuk M.D.A. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

"ÇOK PİŞMANIM, VİDEOYU BEN YAYMADIM"

Alınan savunma ve beyanların ardından son sözü sorulan M.D.A., çok pişman olduğunu ve videoyu yayan kişinin kendisi olmadığını söyledi.

Fatih'te cuma namazı kılan vatandaşlara küfürler savurup video çeken şahsın cezası belli oldu!

20 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, suça sürüklenen çocuk M.D.A.’yı ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan yaşının küçük olması ve daha önce hapis cezasına mahkumiyeti bulunmadığı gerekçeleriyle 20 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Suça sürüklenen çocuk M.D.A. hakkında ‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’ hükümleri gereğince işlem yapılmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirimde bulunulmasına da karar veren mahkeme, ayrıca suça sürüklenen çocuğun tahliyesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, M.D.A.’nın paylaştığı görüntünün tüm sosyal medya sitelerinde yer aldığı aktarıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Hazırlanan iddianamede, videonun sosyal medyada yer almasının akabinde M.D.A.’nın kimliğinin tespit edilerek gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi. Suça sürüklenen çocuk M.D.A.’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, savunmasında paylaşımı kendisinin yaptığını, sözleri de kendisinin söylediğini ve suçlamayı kabul ettiğini söylediği belirtildi.

2 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, suça sürüklenen çocuk M.D.A.’nın camide namaz kılan vatandaşları video kaydına alarak sarf ettiği sözler gerekçesiyle ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan yaşının küçük olması da dikkate alınarak 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Fatih'te cuma namazı kılan vatandaşlara küfürler savurup video çeken şahsın cezası belli oldu! ile ilgili etiketler cuma Fatih semti İstanbul

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Manisa'da mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşlarına boğuldu: Ben çocuklarımı nasıl okutacağım!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde zabıta tarafından mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşları içinde ”Allah aşkına bu hafta okullar açılıyor, ben ne yapacağım ağabey? Bir çıkar yolu gösterin, sabıkalıyız diye işe de almıyorlar” diyerek feryat etti