Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır?

Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır? Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında Türkiye'de fay hatlarının yerleri sorgulanmaya devam ediyor. Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusunun cevabı merak ediliyor. AFAD ile MTA yenilenmiş fay hattı sorgulama sistemi ile evinizin ve binanızın güvende olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Fay hattı sorgulama işleminin nasıl yapılacağını öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusunun cevabı merak ediliyor. AFAD ile MTA yenilenmiş fay hattı sorgulama sistemi ile evinizin ve binanızın güvende olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında Türkiye'de fay hatlarının yerleri sorgulanmaya devam ediyor.Fay hattı sorgulama işleminin nasıl yapılacağını öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Elazığ Sivrice merkez üssünde 6.8 şiddetinde gerçekleşen ve can kayıpları ile yaralıların bulunduğu deprem büyük panik yarattı. Deprem nedeniyle oluşan göçüklerde kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, AFAD ve MTA fay hattı sorgulama en çok araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkmaya başladı. Milyonlarca vatandaş, oturduğu bölgenin, evin ve binanın güvenli ve sağlam olup olmadığını deprem riski ve fay hatları haritası ile öğrenebiliyor.

OTURDUĞUM EV SAĞLAM MI, DEPREME DAYANIKLI MI?

Yanıtı merak edilen sorular arasında, 'Oturduğum yer, ev güvenli mi ve deprem riski var mı?' bulunuyor. Bilindiği üzere, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde hizmete sunulan yenilenmiş diri fay hatları haritası ile oturduğunuz yerin, binanın güvenli olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.

TÜRKİYE FAY HATLARI HARİTASI 2020

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve "deprem bölgesi" kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır?

 Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

E DEVLET GİRİŞ İLE AFAD FAY HATLARI HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

FAY HATTI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Fay Hattı sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Son dakika AFAD deprem uygulama fay hattı sismik
GÜNÜN VİDEOSU

Peş peşe 'Dikkat edin' çağrısı! İstanbul'da hem kara hem hava trafiği felç oldu!

İstanbul'da peş peşe verilen uyarılar sonrası lodos, sağanak ve fırtına başladı. Hava birdenbire kararırken AFAD, MGM ve AKOM'dan peş peşe 'dikkat edin' çağrısı geldi. Fatih'te sağanak yağış başladı, Bayrampaşa'da rögar taştı.