Fehim Taştekin kimdir? | Ne mezunu? | Hangi kitapları var?
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Afrin'de düzenlenen operasyonu en iyi takip eden ve yorumlayan uzmanların isimlerini yazdı. Bu listedeki isimlerden biri olan Fehim Taştekin vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Cumartesi günü 17.00'da başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı, dördüncü gününe girdi. Peki, Fetim Taştekin kimdir? Ne mezunu? Hangi kitapları var?
Fehim Taştekin kimdir? Her geçen saat bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan yaşananları daha iyi anlamak ve Türkiye'nin bölgede attığı adımları kavramak isteyenlere önemli önerilerde bulundu. Vatandaşların, Afrin harekatını takip eden ve yorumlayan 7 uzmanın isimlerini "takip edilecekler" listesine eklenmesini önerdi. Peki, Fehim Taştekin kimdir? Ne mezunu? Hangi kitapları var? Detaylar haberimizde...
FEHİM TAŞTEKİN KİMDİR?
1972’de Oltu’da doğdu.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü’nde master programına katıldı, bitiremedi. Southampton’da Lewis School of English, Londra’da Evendine College’da İngilizce eğitimi gördü. Gazeteciliğe 1994’te başladı; muhabirlik, editörlük, yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı.
Gazetecilik serüveni Yeni Şafak, Son Çağrı, Yeni Ufuk, tekrar Yeni Şafak, Tercüman, Radikal ve Hürriyet gazeteleriyle 2016’ya kadar devam etti. Kafkasya üzerine haber-analiz merkezi Ajans Kafkas’ın kurucu editörlüğünü yaptı.
Kafkasya ile ilgili çalışmalarından dolayı Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş tarafından Üstün Hizmet Madalyası (Ahdz Apşa [Şeref Şan]Nişanı) ve Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlığı ile onurlandırıldı. Uluslararası analiz sitesi Al Monitor’un yazarları arasında yer aldı. İMC TV’de dış politika programları yaptı.
Suriye: Yıkıl Git, Diren Kal (İletişim Yayınları) başlıklı kitabı 2015’te yayımlandı.
Evli: Akanda ve Hüdalfa’nın babası.
AHMET HAKAN ÖNERDİ
Vatandaşların, Afrin harekatını takip eden ve yorumlayan 7 uzmanın isimlerini "takip edilecekler" listesine eklenmesini öneren Ahmet Hakan, listede bir Superhaber yazarını da saydı.
İşte o yazının ilgili bölümü;
- Afrin harekâtını takip edebileceğiniz 7 isim
1- CEM TEKEL: Sıcak bölgenin en göbeğindeki televizyon habercisi... Kameraman İsmail Özmeral’ın görüntüleriyle her akşam Kanal D Haber’e en sıcak izlenimleri aktarıyor... Silahların, bombaların, çatışmaların tam ortasında... Türkiye’nin tartışmasız en iyi ve en gözü pek savaş muhabiri...
*
2- METE YARAR: Askeri jargonu halk diline çevirme konusunda 10 numara... Askerin fedakârlığıyla ilgili duyguyu halka yansıtma konusunda benzersiz... Akılcılığı duygusallıkla dengeleme konusunda harika... “Bir bakalım ne diyor” hevesi uyandırma konusunda süper...
*
3- İLKER BAŞBUĞ: Söylediği her cümle, yaptığı her vurgu, dikkat çektiği her husus, ağzından çıkan her uyarı... Herkesin ama herkesin dikkatini çekiyor. Çünkü kendisine duyulan itimat, gerçekten sonsuz... Bunda konuya her açıdan hâkim olmasının yanı sıra samimiyetinin de büyük etkisi var.
*
4- FEHİM TAŞTEKİN: Herkesin söylediklerinden farklı şeyler söylemesi, hamasetten uzak durması, kimsenin işaret etmediği hususlara işaret etmesi, başka pencereler açması, “bir de işin şu tarafı var” noktasına dikkat çekmesi... Ve bütün bunları yaparken üslupsuzluğa zerre kadar kapılmaması... Bu açılardan dikkate değer.
*
5- ABDULLAH AĞAR: Atmıyor, sallamıyor, afaki konuşmuyor. Rakamlar veriyor, fotoğraflar yayınlıyor, doğrudan sıcak bölgeden kimsenin elde edemediği türden bilgiler veriyor. Hepsinden önemlisi: Bilgi vermekle yetinmemesi ve verdiği bilgileri akılcı biçimde analiz etmesi.
*
6- METİN GÜRCAN: Bir akademik tez gibi ele alıyor Afrin harekâtını... Akla gelebilecek her türlü soruyu cesaretle soruyor ve cesaretle cevaplıyor... Dolduruşa zerre kadar prim vermiyor. Yaptığı şey şu: Eldeki veriyi çok yönlü olarak ve soğukkanlılığı asla kaybetmeden analiz etmek. Bu açıdan verimli bir kaynak.
*
7- AHMET YAVUZ: Emekli general olmasına rağmen meseleye sadece askeri açıdan yaklaşmıyor. Diplomasiyi hep ön planda tutuyor... Konunun tarihsel arka planına müthiş hâkim... Ayrıca egemen güçlerin bölgedeki planları konusunda önemli tezleri var... Bu açılardan dikkate değer.