Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis! Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal nerede?

Belçika, 1996'da iş adamı Özdemir Sabancı suikastına karıştıktan sonra yurt dışına kaçan Fehriye Erdal hakkındaki kararını açıkladı

Belçika Brugge Ağır Ceza Mahkemesi, gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'a Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verdi.

Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan yargılandığı davada karar açıklandı. Brugge Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada terörist Erdal'a 15 yıl hapis ve 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verildi.

Hakim, terörist Erdal'ın "derhal tutuklanmasını" da istedi. 2006'da ev hapsindeyken firar eden Fehriye Erdal hakkında kırmızı bülten çıkarılması bekleniyor.

Karar duruşması sırasında mahkeme önünde toplanan DHKP-C yandaşları, kararın açıklanmasının arından örgüt yanlısı slogan atarak tepki gösterdi.

jfhergthg666

OLAYIN GEÇMİŞİ

İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'liler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürülmüştü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edilmiş, Duyar yakalanıp hapse atılmış ve 1999'da hapishanedeki bir isyan sırasında öldürülmüştü. Erdal ve Akkol ise kaçmıştı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalanmıştı.

Fehriye Erdal ise 1999'da Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılanmıştı. Bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etmişti. Eylül 2007'de Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verilse de daha sonra bu karar bozulmuştu. Sabancı ailesinin başvurusu üzerine süreç yeniden başlamıştı.

25 Mayıs 2016'da Türkiye'de işlediği 3 cinayet suçundan Belçika'da yeniden yargılanmasına karar verilen DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Belçikalı avukatı Paul Bekaert davadan çekilmişti. Karara itiraz edilmesi ve avukat bulunması için verilen sürelerin dolmasının ardından ilk duruşma tarihi 5 Aralık olarak belirlenmişti.

Savcı, 5 Aralık'ta Erdal hakkında Türkiye'de işlediği cinayet suçlarından dolayı 30 yıl ağırlaştırılmış hapis, 15 yıl da ek güvenlik tedbiri istemişti.

FEHRİYE ERDAL KİMDİR?

25 Şubat 1977 doğumlu Fehriye Erdal terör örtügü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi üyesidir.

5 ay temizlik işçisi olarak çalıştığı Sabancı Holding'in yönetim binası İstanbul Sabancı Center'da, 1996 yılının Ocak ayında Özdemir Sabancı'nın öldürüldüğü suikasta katıldı.

Sakıp Sabancı'yı öldürmek için binaya girmiş olan İsmail Akkol ve Mustafa Duyar önce Özdemir Sabancı'yı ve beraber toplantı yapmakta olduğu Sabancı Holding'e bağlı bir şirket olan Toyotasa'nın genel müdürü Haluk Görgün ile sekreter Nilgün Hasefe' yi öldürmüştür.

İddialara göre cinayet sonrasında bir tırın kasasında Türkiye'yi terk eden Fehriye Erdal önce Yunanistan daha sonrada Belçika'ya kaçmıştır. Burada Knokke kentinde kaldığı apartmanda 1999 senesinde yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanmış yargılanmasının sonunda 1 yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştır.

2000 yazında hapishaneden çıkıp ev hapsinde tutulmuş, ancak Mart 2006 itibarıyla tekrar kayıplara karışmıştır. Eylül 2007'de Belçika'da sonuçlanan mahkeme kararı ile Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verildi. Ancak tutuklu kaldığı evden kaçmayı başarmış ve bir sonraki mahkemede beraatine karar verilmiş ve cezası €1250 ağır para cezasına çarptırılmıştır.

Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis! Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal nerede? ile ilgili etiketler hapis fehriye erdal kaçtı sabancı
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.