Fenerbahçe ezeli rakibini devirdi, Avrupa'nın en büyüğü 'benim' dedi! Fenerbahçe Opet 79 - 63 Beşiktaş | Maçın özeti

FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında temsilcilerimiz, Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Mücadelede Sarı-Lacivertliler, Siyah-Beyazlılar'ı 79-63 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında temsilcilerimiz, Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş kozlarını paylaştı.

Mücadelede Sarı-Lacivertliler, Siyah-Beyazlılar'ı 79-63 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Opet bu sonucun ardından, üst üste ikinci sezonda da hem EuroLeague hem de Süper Kupa'yı kazanma başarısı göstermiş oldu.

Öte yandan müsabakanın "En Değerli Oyuncusu" ödülü ise Fenerbahçe Opet'in oyuncusu Gabby Williams'ın oldu.

MAÇIN ÖZETİ:

Dün 1 dakika 56 saniye oynandıktan sonra taraftarların sahaya yabancı madde atmasından dolayı durdurulan ve ertelenen maç, bugün kaldığı yerden devam etti. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe Opet, pota altında Badiane ile etkili oldu. Beşiktaş ise Mühl'ün dış atışlardan bulduğu isabetlerle rakibinin farkı açmasını önledi. İlk çeyreğin son 1,5 dakikasında karşılıklı top kayıpları ve hatalardan dolayı sayı olmadı ve ikinci çeyreğe 16-16 beraberlikle gidildi.

Fenerbahçe Opet oyuncusu Milic'in turnikeden bulduğu sayıyla başlayan ikinci periyotta Fenerbahçe Opet, rakibini pota altından zorlamaya devam etti. Hillsman ve Winterburn ile etkili olan Beşiktaş, 18. dakikada Elif Bayram'ın turnikesiyle farkı 6 sayıya çıkardı: 35-29. İlk yarının bitmesine 2 saniye kala Fenerbahçe Opet, Allemand'ın turnikesiyle 2 sayılık basket buldu ve soyunma odasına Beşiktaş'ın 37-33 üstünlüğüyle gidildi.

Fenerbahçe Opet, üçüncü periyoda tempoyu artırarak başladı. Atkins'in üç sayılık basketinin ardından Williams'la da dış atış isabeti bulan Fenerbahçe Opet, 22. dakikada öne geçti: 37-39. 28. dakikada Beşiktaşlı Mühl, ayağının kayması sonucu sakatlandı ve müsabakaya 5 dakika ara verildi. Mühl, salonu sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın üçüncü periyodu Winterburn'ün son saniyede attığı üç sayılık basket sonrası Fenerbahçe Opet'in 55-51 üstünlüğüyle sona erdi.

Son periyot, Sarı-Lacivertli Sevgi Uzun'un orta mesafeden basketiyle başladı. Sert savunma yaparak rakibine hücumda şans tanımayan Fenerbahçe Opet, 38. dakikada Badiane'nin serbest atıştan bulduğu sayıyla farkı 20'ye çıkardı: 59-79. Maçın sonuna kadar etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Opet, mücadeleyi 79-63 kazanarak FIBA Kadınlar Süper Kupa'nın sahibi oldu.

MAÇIN KARNESİ:

Salon: Basketbol Gelişim Merkezi.

Hakemler: Yasmina Alcaraz Moreno (İspanya), Amal Dahra (Fransa), Veronika Obertova (Slovakya).

Beşiktaş: Lazic 4, Winterburn 14, Mühl 11, Elif Bayram 14, Hillsman 20, Melek Uzunoğlu, Hatice Gülçelik, Özge Özışık, Gizem Başaran Turan.

Fenerbahçe Opet: Allemand 7, Sevgi Uzun 15, Williams 11, Meesseman 14, Badiane 10, Milic 6, Atkins 12, Olcay Çakır 2, Alperi Onar, Charles 2, Tilbe Şenyürek, İdil Saçalır.

1. Periyot: 16-16.

Devre: 37-33.

3. Periyot: 51-55.

Fenerbahçe ezeli rakibini devirdi, Avrupa'nın en büyüğü 'benim' dedi! Fenerbahçe Opet 79 - 63 Beşiktaş | Maçın özeti ile ilgili etiketler Fenerbahçe Opet Beşiktaş FIBA Süper Kupa
GÜNÜN VİDEOSU

Milli sporumuz Heimlich manevrası! Malatya'da öğretmen öğrencisinin hayatını kurtardı

Son yıllarda sıkça rastlanan Heimlich manevrasıyla hayat kurtarma olaylarına bir yenisi Malatya'da eklendi. Öğretmen Yusuf Doğan, boğazına şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrası ile kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.