Fenomen görüntülü sohbet sitesi Omegle 14 yıl sonra kapandı

Görüntülü sohbetin atası olarak kabul edilen ve kullanıcıların anonim olarak eşleştirilip sohbet edebildiği platform Omegle, 14 yıllık serüveninin sonuna geldi.

2009 yılında açılan ve kısa sürede internette bir fenomen haline gelen anonim görüntülü sohbet platformu Omegle, ömrünün sonuna geldi.

"KÖTÜYE KULLANIMLA MÜCADELE EDEMİYORUZ"

Omegle, kurulduğu günden bu yana çevrimiçi istismar konuları nedeniyle birçok incelemeyle karşı karşıya kalmıştı. Platformun kurucusu Leif K-Brooks yaptığı duyurusunda, platformun saldırıların hedefi haline geldiğini ve şirketin artık hizmetinin kötüye kullanımıyla mücadele edemeyeceğini belirtti.

"FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRDİK"

Kurucu K-Brooks, veda duyurusunda Omegle'ın olumlu etkilerinden de söz etti. Farklı kültürlerin bağlantı kurmasını sağladıklarını söyleyen kurucu, insanların yalnızlığını azaltmasına da yardım ettiklerini belirtti.

eif K-Brooks, Omegle'nin kapatıldığını şu ifadelerle duyurdu;

"Omegle için verilen savaş kaybedildi, ancak internete karşı verilen savaş devam ediyor. Neredeyse tüm çevrimiçi iletişim hizmetleri Omegle ile aynı tür saldırılara maruz kaldı; ve bazıları çok daha büyük kaynaklara sahip çok daha büyük şirketler olsa da, hepsinin bir yerde kırılma noktası var.

Endişem o ki, eğer gidişat kısa sürede tersine dönmezse, aşık olduğum İnternet artık var olmayabilir ve onun yerine, aktif katılım ve gerçek insani bağlantı için çok daha az fırsat sunan, büyük ölçüde pasif tüketime odaklanmış, TV'nin güçlendirilmiş bir versiyonuna daha yakın bir şeye sahip olacağız. Bu size kötü bir fikir gibi geliyorsa, lütfen çevrimiçi haklarınız için mücadele eden bir kuruluş olan Electronic Frontier Foundation'a bağış yapmayı değerlendirin."

Fenomen görüntülü sohbet sitesi Omegle 14 yıl sonra kapandı ile ilgili etiketler Omegle
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.