Fernando Torres futbolu bıraktı!

Fernando Torres futbolu bıraktı! Atletico Madrid altyapısında yetişen ve kulübün en genç kaptanı olan İspanyol yıldız Fernando Torres bir döneme damgasını vuran futbolculardan biriydi. Özellikle Liverpool'da gösterdiği performansla dünyanın en iyi forvet oyuncularından biri olarak gösterilen Fernando Torres futbolu bıraktığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından ünlü futbolcu hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki Fernando Torres kaç yaşında? En son hangi takımda oynadı? İşte yanıtı...

Fernando Torres futbolu bıraktı! Son olarak Japonya'nın Sagan Tosu takımında oynayan Fernando Torres, futbolu bıraktığını açıkladı. Yıllarca İspanya Milli Takımı'nın ve Liverpool'un vazgeçilmez ismi olan ve sayısız başarıya imza atan Fernando Torres'in bu kararı birçok sporseveri oldukça duygulandırdı. İnternette ise Fernando Torres en son hangi takımda oynadı, kaç yaşında gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte merak edilen konu hakkında tüm ayrıntılar. İşte Fernando Torres'in futbolu bıraktığını açıkladığı paylaşımı ve tüm ayrıntılar...

FERNANDO TORRES FUTBOLU BIRAKTI!

Emeklilik kararını sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından duyuran 35 yaşındaki futbolcu, "Önemli bir açıklama yapacağım. Heyecan dolu geçen 18 yılın ardından, futbol kariyerimi noktalama zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

Fernando Torres, pazar günü Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenleyeceği basın toplantısıyla emeklilik kararının gerekçelerini açıklayacağını da belirtti.

Futbol kariyeri boyunca Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea ve Milan gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giyen İspanyol santrfor, geçen yıl Japonya temsilcisi Sagan Tosu'ya transfer olmuştu.

İspanya Milli Takımı'nda 110 karşılaşmada 38 kez ağları sarsarak 2 kez Avrupa ve bir kez dünya şampiyonluğu yaşayan Torres, kulüp kariyerinde ise 1 Şampiyonlar Ligi ve 2 Avrupa Ligi kupası kazandı. İspanyol oyuncu, kulüp kariyeri boyunca 706 maçta 252 kez ağları sarstı.

FERNANDO TORRES KİMDİR?

Fernando Jose Torres Sanz, 20 Mart 1984 tarihinde Avrupa Birliği üyesi İspanya’nın Fuenlabrada şehrinde dünyaya gelmiştir. Profesyonel bir futbolcu olan Fernando Torres, 1.86m boyundadır ve hücum hattında santrafor olarak forma giymektedir. Profesyonel futbol kariyerine ülkesi İspanya’da başlamış olan Fernando Torres, burada 1995 ile 2001 yılları arasında ülkenin önde gelen kulüplerinden Atletico de Madrid’de forma giymiştir. Altyapı eğitimini Atletico Madrid’de 1995 ile 2001 yılları arasında 6 yıl süreyle tamamlayan Fernando Torres, 2001 yılında profesyonel olmuştur. İlk profesyonel mukavelesini de yine Atletico de Madrid ile imzalayan Fernando Torres, burada 6 sezon boyunca forma mücadelesi vermiştir. Bu 6 yıllık sürede Atletico Madrid ile oldukça başarılı müsabakalar çıkaran Fernando Torres, kulübün efsanelerinden birine dönüşmüştür. Atletico Madrid forması altında geçirdiği 6 yılda toplam 214 ulusal lig müsabakasına çıkmış olan Fernando Torres, bu müsabakalarda rakip filelere tam 82 gol bırakmıştır. Başarılı geçen altyapı süreci sonrasında 2007’de 40M euro karşılığında Liverpool’a transfer olan Fernando Torres, İspanyol ekibinde sergilediği başarılı futbolu İngiliz ekibinde de sergilemeye devam etmiştir. Bu transferin gerçekleşmesinde dönemin Liverpool teknik patronu Rafael Benitez’in ciddi anlamda katkısı olmuştur. 2007 yılında imza attığı Liverpool’da oldukça başarılı işlere imza atan Fernando Torres, burada geçirdiği 4 sezonda toplam 102 İngiltere Premier Ligi müsabakasına çıkmış ve de 65 gol kaydetmiştir.

Başarılarla geçen Liverpool kariyeri sonrasında değerine değer katan Fernando Torres, 2011’de 60M euro karşılığında kulübünü değiştirmiştir. Bonservisine ödenen astronomik rakam sebebiyle kendisinde beklentiler fazla olan Fernando Torres, Chelsea kulübünde tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Devre arasında takıma katılan Fernando Torres, bir türlü beklentileri karşılayamamıştır. Ancak bu Fernando Torres, döneminde Chelsea FC birçok zafer elde etmiştir. Fernando Torres’in Chelsea forması giydiği dönemde Chlesea 1 UEFA Şampiyonlar Ligi 1 de UEFA Kupası kaldırmıştır. Chelsea forması giydiği 2011 ile 2015 yılları arasında kulübüyle toplam 110 İngiltere Premier Ligi müsabakasına çıkmış olan Fernando Torres, bu karşılaşmalarda sadece 20 kez gol atma başarısı göstermiştir. 2014/15 sezonunda Chelsea’den AC Milan’a kiralanan Fernando Torres, burada 10 maça çıksa da başarılı olamamış ve 2015 Ocak ayında eski kulübü Atletico de Madrid’e kiralanmıştır. Atletico Madrid’de 19 maça çıkmış olan Fernando Torres, sadece 3 kez golle buluşabilmiştir. Ciddi bir formsuzluk içinde olan Fernando Torres, AC Milan’a geri dönmüştür.

2003 yılından itibaren de İspanya milli takımının kadrosunda yer almış olan Fernando Torres, şu ana kadar 110 kez milli olmuş ve de 38 gol kaydetmiştir. Fernando Torres, ülkesi İspanya ile 2 Avrupa Futbol Şampiyonası 1 de FIFA Dünya Kupası zaferi elde etmiş ve böylece İspanya tarihine geçmiştir.

Fernando Torres futbolu bıraktı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.