FETÖ bağlantılı savcı kumpası… Sinan Ateş cinayeti dosyasından el çektirilen 3 savcı ile ilgili şok bilgiler, belgeler…

Türkiye’yi sarsan ve 2 yıldır gündemden düşmeyen Sinan Ateş cinayeti ve 3 gün önce başlayan dava, cinayeti MHP ve Ülkü Ocaklarının üstüne yıkmak için nasıl bir kumpas kurulduğunu gözler önüne sermeye başladı.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili ilk soruşturmayı üstlenen Başsavcı Vekili Durdu Özer ile savcılar Ayhan Ay ve Durmuş Ali Kaya bilindiği gibi soruşturmadan el çektirildi ve görev yerleri değiştirildi.

Dava dosyası başka savcılar tarafından yürütülüyor. Peki neden?

İlk soruşturmayı üstlenen Başsavcı vekili Durdu Özel ve diğer savcıların cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’ya “Cinayet emrinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından verildiğini söyle seni koruruz” dediği, azmettirici Doğukan Çep’in de olayın bir alacak verecek meselesi nedeniyle Sinan Ateş’i yaralamak üzere planladığı şeklindeki ifadelerin iddianamede yer almaması, nasıl bir kumpas kurulmak istendiğini ortaya koydu.

Nitekim üç gün önce başlayan duruşmalarda sanıkların verdiği ifadeler, işin iç yüzünün çok başka olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

Dosyanın en can alıcı noktası, Tetikçi Eray Özyağcı’nın Sinan Ateş’i hedef alan mermilerinin dışında olay yerinde çok sayıda  başka silahtan çıktığı tespit edilen mermilerin bulunmuş olması.

Sinan Ateş’in biri akrabası olan iki koruması Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in hem kendi silahlarını hem de Sinan Ateş’in silahını alıp olay mahallinden kaçırması, temizlemeye çalışmaları ve 12 saat sonra ofise teslim etmeleri şüpheleri daha da artırdı.

FETÖ bağlantılı savcı kumpası… Sinan Ateş cinayeti dosyasından el çektirilen 3 savcı ile ilgili şok bilgiler, belgeler…

Bu davayı en yakından takip eden MHP Genel Merkezi. Çünkü cinayeti MHP ve ülkü ocaklarının tepe isimlerine yıkma çabalarını ilk farkeden onlardı.

Soruşturmayı ilk üstlenen ve daha sonra görevden alınan Başsavcı Vekili Durdu Özer’i de yakından tanıyan MHP’liler, Özer’in FETÖ’nün mahrem yapılanmasıyla bağlantısını tespit ettiler.

MHP’ye ulaşan bilgiler arasında en dikkat çeken nokta, Durdu Özer’in FETÖ’nün mahrem imamlarının gizli iletişim hattı olarak kullandığı ankesörlü telefonlardan defalarca görüşmeler yaptığının ortaya çıkması. Konuya ilişkin belgede telefon numaralarıyla arayan tarafın kimlik ve numaraların gizlenmiş olması dikkat çekiyor.

FETÖ bağlantılı savcı kumpası… Sinan Ateş cinayeti dosyasından el çektirilen 3 savcı ile ilgili şok bilgiler, belgeler… - Resim : 2

TV 100 kanalının internet sitesinde konuyu detaylı yazan gazeteci Fuat Uğur, Durdu Özer’in Sincan Adliyesinde birlikte çalıştıkları ve halen ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın hukuk danışmanlığını yapan Osman Kaçmaz’ın Sinan Ateş davasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara dikkat çekerek MHP ve Ülkü ocaklarının Ak Parti-MHP ittifakını bozmak için nasıl bir tezgahın içine sürüklenmek istendiğine vurgu yaptı:

‘’…Adı geçen dönemin Başsavcı Vekili Durdu Özer ile yakın irtibatı olduğu bilinen Osman Kaçmaz, X sosyal medya hesabında 01.04.2023 tarihinde “Sinan Ateş cinayetinden yatan bütün tutuklular Sincan yüksek güvenlikli 2 no’lu cezaevine taşındı. Amaç aralarında sızma gerçekleşmesin. Şok bilgi. Şüphelilerin avukatlarının her gün ziyarete gittikleri aracın bir siyasi partiye bağlı örgüte ait olduğu yönünde. Plakanın sonu 8070…” şeklinde paylaşım yaptığı görülmüştür. Halbuki paylaşımda belirtilen soruşturma kapsamındaki tutukluların Sincan Yüksek Güvenlikli 2 no’ lu ceza infaz kurumuna nakillerinin gerçekleştiği tarih, paylaşımdan üç gün sonra; 04.01.2023’tür.  Daha nakil olayı gerçekleşmeden paylaşımı yapan avukatın bu durumu bilmesi kumpasın bir başka boyutunu ortaya koymaktadır. Kısaca bu dava daha çok su kaldırır.

İlk günlerden ortaya çıkan sonuç gösteriyor ki SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ile MHP ve Ülkü Ocaklarını terörle iltisaklandırıp AK Parti-MHP ittifakını parçalamak isteyenlerin niyeti ellerinde patlamış görünüyor.

Bu cinayet azmettirici Doğukan Çep’in ifade ettiği gibi Yargıtay’da süren davasını çözmek için Sinan Ateş’e ödenen ve iş halledilemediği halde geri alınamayan 1 milyon lira ile mi ilgili yoksa arkasında başka sebepler mi var, neyse göreceğiz.

FETÖ bağlantılı savcı kumpası… Sinan Ateş cinayeti dosyasından el çektirilen 3 savcı ile ilgili şok bilgiler, belgeler… ile ilgili etiketler Sinan Ateş
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gol sevinci!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmayı tribünden izliyor.