FETÖ kendini ele verdi: QR kodlu cenaze ne anlama geliyor?
Geçen Pazar günü Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ölen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, için örgütü tarafından Kuzey New Jersey'de cenaze töreni düzenlendi. FETÖ üyelerinin cenaze törenine kişiye özel QR kod okutarak girebildiği öğrenildi. Bu törenden sonra örgütün, militanlarını halen organize edebiliyor mu, kayıt altında tutabiliyor mu ve kayıtlı üyeleri var mı soruları da cevabını bulmuş oldu.
Geçen Pazar günü 80 yaşında ölen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in cenazesi, yoğun polis koruması altında, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kuzey New Jersey'deki bir stadyumda yapıldı.
TERÖRİSTBAŞINA QR KODLU CENAZE TÖRENİ
FETÖ üyeleri törene kişiye özel QR kod ile girerken, sosyal medyadan paylaşılan cenaze töreni görüntülerinde tanınmamak için yüzlerini maskeyle gizlemeleri dikkat çekti.
Gülen’in cenaze töreninin yer ve zaman bilgileri son saatlere kadar gizli tutulurken, saatler öncesinde örgütün WhatsApp gruplarından bilgilendirme yapıldı.
Mesajda, "Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadesi yer aldı.
Törenin ardından Gülen, Pensilvanya'nın Saylorsburg kentinde, çeyrek asır boyunca yaşadığı çiftlik evinin arazisine gömüldü.
ÖRGÜTÜN KAYITLI ÜYELERİ VAR MI?
Bu törenden sonra örgütün, militanlarını halen organize edebiliyor mu, kayıt altında tutabiliyor mu ve kayıtlı üyeleri var mı soruları avukat Burak Bekiroğlu'nun tespitleriyle cevabını bulmuş oldu.
Bekiroğlu'nun X hesabından konu ile iligli paylaşımı şöyle:
''QR kodu meselesi dahi başlı başına örgütün kayıtlı üyeleri olduğunu ve nasıl organize olduklarını gösterir.
Eğer örgütün kayıtlı üyeleri yoksa 16.000 kişiyi nasıl seçip hızlıca QR kodu yolladılar. Bu durum aslında kendilerinin terör örgütü olduğunun kabulleri noktasında önemli bir husustur.
Örgüt diye işte buna denilir. Çeteleleri tutulan üyeleri ile kendi aralarında dışarıya kapaklı organize olabilme kabiliyeti. Düşünün ki güvenlik tedbiri adı altında bu şekilde organizasyonu yapıyorlar. 16 bin kişinin tamamının ne kadar güvenilir olduklarını nasıl tespit ettiler? Çünkü hiyerarşik yapı içerisindeki hücrelerin üst yöneticileri kimlerin örgüte ne kadar bağlı olduğunu çok iyi biliyorlardı.
Hani bu terör örgütü mensupları kendilerine savunma yaparken “cemaatiz kayıtlı üyemiz yok” diyorlardı ya, hani kayıtlı üyeleri yoktu bunların. Anında 16 bin kişiye QR kodu.
Fena düştüler bu sefer.''
▪️QR kodu meselesi dahi başlı başına örgütün kayıtlı üyeleri olduğunu ve nasıl organize olduklarını gösterir.
— |Burak Bekiroğlu (@burakbekiroglu) October 27, 2024
▪️Eğer örgütün kayıtlı üyeleri yoksa 16.000 kişiyi nasıl seçip hızlıca QR kodu yolladılar. Bu durum aslında kendilerinin terör örgütü olduğunun kabulleri noktasında… pic.twitter.com/e7RFvav5DH