FETÖ oyunu bozuldu: AİHM'nin akladığı Yüksel Yalçınkaya için mahkemeden flaş karar!

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin ‘terör örgütü üyesi değil’ dediği FETÖ hükümlüsü Yüksel Yalçınkaya’yı, yeniden FETÖ üyeliğinden mahkum etti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin akladığı FETÖ hükümlüsü Yüksel Yalçınkaya’yı yeniden FETÖ üyeliğinden cezaya mahkûm etti.

Yerel mahkeme kararı, üst mahkemeye taşındı. Son kararı Yargıtay verecek.

Bugüne kadar AİHM’deki davalarda toplamda 3 bin FETÖ’cü lehine ihlal kararı açıklanmıştı.

Son olarak Türkiye’ye ayrıca bir 3 bin kişilik daha liste iletildi. Hükûmet, bu isimler hakkında AİHM’ye savunma iletecek. Ardından AİHM kararını açıklayacak.

BATMAN BAROSU BAŞKANI FETÖ’CÜYE SAHİP ÇIKTI

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, FETÖ hükümlüsü Yüksel Yalçınkaya’ya yönelik mahkeme kararına tepki göstererek Yalçınkaya’ya sahip çıktı.

Şenses, önceki gün sosyal medya paylaşımında, “Bugünden sonra Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yla birlikte artık Yüksel Yalçınkaya’nın da adını anacağız.” diyerek FETÖ’cü Yalçınkaya’ya destek verdi.

Şenses şunları kaydetti:

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi bugün görülen yeniden yargılama duruşmasında AİHM Büyük Dairesi’nin Yalçınkaya/Türkiye (15669/20) kararını tanımayarak sanık Yüksel Yalçınkaya hakkında yeniden aynı mahkûmiyet hükmünü vermiş. Bugünden sonra Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yla birlikte artık Yüksel Yalçınkaya’nın da adını anacağız. AİHM kararlarına ve dolayısıyla Anayasa’nın 90. maddesine uyulmayan bir ülkede hukukun üstünlüğünden söz edilemez. Hepimize geçmiş olsun.”

FETÖ oyunu bozuldu: AİHM'nin akladığı Yüksel Yalçınkaya için mahkemeden flaş karar! ile ilgili etiketler FETÖ AİHM mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan program sonrası pastane ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül programı sonrası Ankara'da bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.