Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi

Her bölümde dini değerleri hedef alan Kızılcık Şerbeti dizisinde dizisinde muhafazakar aile olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerine kilisede bir papaz tarafından vaaz verildi. FETÖ'nün 'dinler arası diyalog' faaliyetlerinden mesajlar taşıyan o anlar büyük tepki çekti. RTÜK Başkanı inceleme başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyada sıkça gündeme gelen muhafazakar görünümlü ailelerin işlendiği Kızıl Goncalar ile Kızılcık Şerbeti dizileri, toplumsal normlara aykırı içerikleriyle dikkat çekmişti. Kızılcık Şerbeti dizinin son bölümünde yer alan 'papaz' sahnesi de büyük tepkilere yol açmıştı.

Dizide turistlerle birlikte kendilerini kilisede bulan ikisi başörtülü üç kadına papazdan nasihat dinletilmişti. Sahnedeki papaz Hristiyanlık dininin propagandasını yaparcasına üç Müslüman kadına kendince vaaz etti.

Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi

FETÖ'NÜN DİNLER ARASI DİYALOG FAALİYETLERİNE MESAJ!

"Endişe etmeyin. Buraya gelmekle günaha girmezsiniz, burası da Allah’ın evi. Tıpkı cami gibi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir. Nasıl bir Müslüman buraya geldiğinde günaha girmiyorsa bir Hristiyan da camiye girdiğinde günaha girmez. Hangi dine inanırsanız inanın önemli olan insanlığa hizmet etmektir. İşte o zaman gerçek inancın ışığını yakmış oluruz. Dinlerin kardeşliği insanlığın barışı için olması gereken tek yoldur."

Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi - Resim : 2

RTÜK BAŞKANI DUYURDU: İNCELEME BAŞLATILDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK'ün yeni yayın döneminde dizi filmler üzerindeki denetim süreçlerini titizlikle yürüttüğünü belirtti. Şahin, popüler olsalar da yoğun şekilde şikayet edilen dizilerin yayın ilkelerini ihlal ettiklerinde toplumsal tepkilere yol açtığını ifade ederek şunları ekledi:

"Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir. Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, millî güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır."

Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi ile ilgili etiketler Kızılcık Şerbeti Show TV FETÖ RTÜK

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı'nda faciadan dönüldü! İki gemi çarpıştı! O anlar kamerada...

İstanbul Boğazı Üsküdar açıklarında iki gemi çarpıştı, dümeni kilitlenen bir gemi sürüklendi.