Filistinlilere 'çöl fareleri' demişti: Oyuncu Taha Ulukaya, topu sığınmacılara attı, kendini kurtarmaya çalıştı!

Oyuncu Taha Ulukaya, Filistin yürüyüşüne tepki göstererek Gazzeliler için 'çöl faresi' demişti. Kin ve nefret dolu paylaşımı ile tepki çeken Ulukaya, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak özür diledi. Ulukaya, 'çöl fareleri' ifadesini ise sığınmacılar kastederek kullandığını ifade etti.

Tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Taha Ulukaya isimli şahıs, dün Gazze için Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlarla ilgili tepki çeken bir paylaşım yaptı.

"NE FİLİSTİN'MİŞ BE"

Ulukaya paylaşımında Filistin için yürüyenlerin mide bulandırdığını söyleyerek 'çöl fareleri' ifadesini kullandı.

Ulukaya paylaşımında "Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam." dedi.

Tepki çeken ifadeler sonrası Ulukaya ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu harekete geçti.

Mumcu, Ulukaya'ya oyunuyla ilgili tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyurdu.

Filistinlilere 'çöl fareleri' demişti: Oyuncu Taha Ulukaya, topu sığınmacılara attı, kendini kurtarmaya çalıştı!

"SALON TAHSİSİ İPTAL EDİLMİŞTİR"

Mumcu ayrıca Ulukaya'ya bundan sonra salon verilmeyeceğini de paylaştı.

Mumcu, "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Filistinlilere 'çöl fareleri' demişti: Oyuncu Taha Ulukaya, topu sığınmacılara attı, kendini kurtarmaya çalıştı! - Resim : 2

TOPU SIĞINMACILARA ATTI, KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞTI

Taha Ulukaya, bu yaşananlar sonrası sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak özür diledi.

Ulukaya, 'çöl fareleri' ifadesini ise sığınmacılar kastederek kullandığını ifade etti.

İşte o paylaşımı:

''Herkese merhaba, dünden beri onca kadın cinayeti ve tacizi varken gündeminizi meşgul ettiğim için öncelikle kusura bakmayın. Bu sebeple aşırı derecede üzgünüm. Diğer üzgün olduğum konu ise Filistin ile ilgili attığım tweet'in başka şekillerde anlaşılmasıdır. Filistin'de katledilen bebekler, kadınlar, adamlar hakkında 'fare' vb. gibi cümleler kuracak kadar akıl yoksunu olmadım. Ama görüyorum ki öyle anlayanlar olmuş. Müsaadenizle şöyle izah etmek isterim. X'de gezdiğim sırada o kadar çok kadın cinayeti vb. gördüm ki, malumunuz hepimiz bu süreci birlikte geçiriyoruz. En son karşıma çıkan yürüyüş paylaşımı ile birlikte öfke ile yanlış anlaşılacak tarzda bir tweet attım. Benim orada ki 'çöl faresi' söylemim bu süreçten nemalanmaya çalışan kaçak göçmenlerdir. Biliyorsunuz bu süreçte ülkemizde hukuken bulunması doğru olmayan kaçak ve kayıtsız göçmenler bu tip toplumsal hareketlerin rüzgarını arkasına alarak usulsüzce yasal oturum sürecine girmeye çalışıyor ve bu durum şehir planlamamızdan ekonomimize her alanda bize zarar veriyor. İsrail devletinin terörist bir devlet olduğunu herhalde hepimiz biliyoruzdur. Ben önemli biri değilim. Bu işlerde konuşacak yorum yapacak en son kişi bile değilim. Umarım hassasiyetlerimizin ortak olduğunu anlamışsınızdır. Bu süreçte tekrar beni yanlış anlayan herkesten özür dilerim.''

 

 

 

Filistinlilere 'çöl fareleri' demişti: Oyuncu Taha Ulukaya, topu sığınmacılara attı, kendini kurtarmaya çalıştı! ile ilgili etiketler Taha Ulukaya Filistin Gazze İsrail Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Mısırlı komedyen Youssef Netanyahu'yu UCM'de "yargıladı'! İşte 'Bibi'nin Duruşması'

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) yargılanmasını konu edinen, kendisinin de rol aldığı "Bibi's Trial (Bibi'nin Duruşması)" isimli şarkının klibini yayımladı.