Fırat İsmail Yeleri kimdir, ne yaptı, neden gündemde?

22 Haziran 2024 tarihinde, X kullanıcıları, Fırat İsmail Yeleri isimli sosyal medya kullanıcısının eski paylaşımlarını ifşa ederek, Atatürk'e yönelik hakaretler ve başı açık kadınlara karşı şiddet çağrısı yaptığı mesajları kamuoyuna duyurdu. Bu paylaşımların ardından 'Fırat İsmail Yeleri kimdir?' veya 'Fırat İsmail Yeleri ne yaptı?' gibi sorular merak ediliyor. Peki, Fırat İsmail Yeleri kimdir, ne yaptı, neden gündemde? İşte, Fırat İsmail Yeleri hakkında merak edilenler...

X kullanıcıları, sosyal medya kullanıcısı Fırat İsmail Yeleri'nin eski paylaşımlarını ifşa ederek, Atatürk'e hakaret ettiği ve başı açık kadınlara karşı şiddet çağrısında bulunduğu mesajları ortaya çıkardı. Bu paylaşımların ardından, 'Fırat İsmail Yeleri kimdir?' veya 'Fırat İsmail Yeleri ne yaptı?' gibi sorular kamuoyunun gündemine geldi. Peki, Fırat İsmail Yeleri kimdir, ne yaptı ve neden konuşuluyor? İşte, Fırat İsmail Yeleri hakkında merak edilenler...

FIRAT İSMAİL YELERİ KİMDİR?

Fırat İsmail Yeleri, Türk Hava Yolları'nın (THY) akaryakıt şirketi olan THY Opet'te çalışan bir güvenlik görevlisiydi. Sosyal medya paylaşımlarında Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlerde bulunmuş ve başı açık kadınların başlarının kesilmesi gerektiği gibi şiddet içerikli söylemler kullanmıştır.

Fırat İsmail Yeleri kimdir, ne yaptı, neden gündemde?

FIRAT İSMAİL YELERİ NE YAPTI?

22 Haziran 2024 tarihinde, Alp Kılınç adlı bir sosyal medya kullanıcısı, Yeleri'nin eski paylaşımlarını ifşa ederek, Atatürk'e yönelik hakaretler ve başı açık kadınlara karşı şiddet çağrısı yaptığı mesajları kamuoyuna duyurdu. Kılınç, yaptığı paylaşımda Yeleri'nin THY Opet’te çalıştığını belirterek, onun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna ve başı açık kadınlara yönelik ağır hakaretlerde bulunduğunu açıkladı.

Alp Kılınç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu fotoğrafta gördüğünüz kişi Fırat İsmail Yeleri. Kendisi THY Opet’te çalışan bir vatan haini. Kadınlara hakaretler savurup, 'sapkın fahişe sizlerin kafasını keseceğiz' gibi ithamlarda bulunuyor ve Atatürk’e küfürler ediyor. Bu yazıları okuduğunuzda neden vatan haini dediğimi anlayacaksınız. Bu sapkın zihniyetli insanlardan artık gına geldi," ifadelerini kullandı.

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından, THY Opet bir açıklama yaparak Yeleri'nin işine son verildiğini duyurdu. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Alt yüklenici olarak hizmet aldığımız güvenlik şirketi çalışanlarından bir kişinin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu iddiaları üzerine yapılan incelemelerin ardından söz konusu şahsın ilgili şirket tarafından iş akdinin feshedildiğini bildirmek isteriz. Şirketimizin ilkelerine aykırı olan bu durumu asla kabul etmediğimizi belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarız."

Fırat İsmail Yeleri kimdir, ne yaptı, neden gündemde? ile ilgili etiketler X (Twitter)
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.