Formula 1 Belçika Grand Prix'sini Mercedes pilotu George Russell kazandı

Formula 1 Belçika Grand Prix'sini Mercedes pilotu George Russell kazandı. Bu sezonki ikinci yarış galibiyetini elde eden Russell'ın ardında Lewis Hamilton ikinci, Oscar Piastri üçüncü oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı Belçika'nın Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde düzenlendi.

Belçika Grand Prix'sine 6. sırada başlayan George Russell, bitiş çizgisini ilk sırada geçti bu sezonki ikinci, kariyerinin üçüncü yarış galibiyetini elde etti.

Max Verstappen'in aldığı ceza sonrası pole pozisyonunun sahibi olan ve ilk çizgiden start alan Charles Leclerc podyum dışında kaldı. Leclerc, yarışı 4. sırada tamamladı.

George Russell'ın ilk sırada bitirdiği yarışta Mercedes,  Lewis Hamilton'ın ikinci olmasıyla duble yaptı. Podyumda üçüncü sıranın sahibi ise McLaren'den Oscar Piastri oldu.

VERSTAPPEN 5. SIRADA BİTİRDİ

Belçika Grand Prix'sinde güç ünitesi değişikliği nedeniyle 10 sıra ceza alan Max Verstappen yarışı 5. sırada tamamladı.

Verstappen, bu sezon 5. kez ilk 3'te yer alamadı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası 1 aylık yaz arasının ardından Hollanda'da devam edecek.

Formula 1 Belçika Grand Prix'sini Mercedes pilotu George Russell kazandı ile ilgili etiketler Formula 1
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.