Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi açıldı
İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, eski filmlerin en önemli sahnelerini aynen canlandırarak çektikleri fotoğrafları “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj Sergisi”nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’ndeki sergi 8 Nisan’a kadar sanatseverlere açık olacak.
Yıldız Albümleri’ndeki yerleri yeniden çekerek, eski ve yeni haliyle birleştirdikleri “Geçmişten Geleceğe İstanbul’a Bakış: Yıldız Albümleri ve Eminönü Hanları” konulu fotoğraf sergileri büyük ilgi gören İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, çok önemli bir sergiye daha imza attı. Eski filmlerin en önemli sahnelerini aynen canlandırarak fotoğraflayan ve bir fotoğraf karesini birden çok fotoğraf çekerek, kolajla oluşturan ŞEHİR öğrencileri, bu fotoğraf ve kolajlardan oluşan “Fotoğraflarla Sinema ve Kolaj” adlı bir sergi açtı. Öğrencilerin, kendi seçtikleri filmlerin sinematografik derinliği olan bir sahnesini yeniden kurgulayarak fotoğrafladıkları ya da en az 20 fotoğraf karesini kolajla tek bir fotoğraf karesine dönüştürdükleri çalışmalarının yer aldığı sergi, İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde 8 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Gülen öncülüğünde hayata geçirilen sergide 45 çalışma yer alıyor. Sergide İsveçli senarist ve yönetmen Roy Andersson’ın kült filmi ‘İkinci Kattan Şarkılar’, yapımcılığını ve yönetmenliğini Rezzan Tanyeli’nin üstlendiği Altın Portakal Ödüllü ‘Pazarları Hiç Sevmem’ ve Özer Kızıltan’ın yönetmenliğini yaptığı 2005 yapımı yerli film ‘Takva’ gibi Türkiye ve dünya sinemasından önemli yapıtların tekrar kurgulanan kareleri görülebilir.